Γεννήθηκε βρέφος 25 εβδομάδων στην Κύπρο-Κρατήθηκε στη ζωή και επέστρεψε σπίτι του

Βρέφος 25 εβδομάδων γεννήθηκε στην Κύπρο, ενώ η οικογένειά της έκανε διακοπές στο νησί, όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο ITV.

Σε ρεπορτάζ του, το ITV, σημειώνει πως η Molly Cleathero, γεννήθηκε 16 εβδομάδες νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία γέννησής του και πιο συγκεκριμένα περί τα τέλη Ιουνίου. Αφού πέρασε τρεις εβδομάδες νοσηλευόμενo σε νοσοκομείο στην Κύπρο, τo βρέφος επέστρεψε στο σπίτι του.

Όπως αναφέρει, οι γονείς της, Bethany και Jan Cleathero, έπρεπε να παλέψουν για να πάρουν τα σωστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για να πετάξουν με το μωρό τους στο σπίτι. Συγκέντρωσαν το ποσό των 46.000 λιρών, για να πληρώσουν για ένα ιδιωτικό τζετ, με ιατρικό προσωπικό και μονάδα εντατικής θεραπείας.

Με τη βοήθεια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Lucy Air Ambulance for Children, η Molly κατέβηκε στο αεροδρόμιο του Έξετερ τον Ιούλιο και έκτοτε λαμβάνει 24ωρη θεραπεία στο Νοσοκομείο Derriford.

Η μητέρα σε δηλώσεις της είπε πως «η Molly τα πάει πολύ καλά. Από τότε που επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε καταπληκτική φροντίδα».

Σημείωσε μάλιστα πως «καταλαβαίνω ότι το να γεννήσεις πρόωρα, μωρά στο εξωτερικό δεν είναι καθημερινό φαινόμενο, όμως συμβαίνει. Δεν μπορείτε να ασφαλίσετε ένα αγέννητο μωρό, αλλά υπάρχουν ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες που θα μεταφέρουν το μωρό σας στο σπίτι».

Η όλη εμπειρία έχει επηρεάσει την οικογένεια με διαφορετικούς τρόπους. Ο μπαμπάς της Molly, Jan Cleathero, είπε ότι δυσκολευόταν να δεθεί με την κόρη του, καθώς δεν μπορούσε να την κρατήσει. «Ακόμα δεν έχω κρατήσει τη Μolly».

Σημειώνεται ότι ο Jan και η Bethany χωρίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, στην αρχή της ζωής της Molly, καθώς έπρεπε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να φροντίσει τα άλλα παιδιά τους, ενώ η Bethany έμεινε στην Κύπρο.

«Οι πρώτες εβδομάδες ήταν τόσο δύσκολες. Το να μην μπορώ να τη βλέπω ήταν τόσο δύσκολο».

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα