Στα χέρια των ειδικών το προσχέδιο του οδικού χάρτη για διαχείριση της πανδημίας

Τίθεται αύριο Παρασκευή ενώπιων των Ειδικών το προσχέδιο του οδικού χάρτη, που αφορά στον προγραμματισμό διαχείρισης της COVID-19 τους επόμενους μήνες.

Ο οδικός χάρτης θα τεθεί επί τάπητος σε νέα σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ ο οδικός χάρτης είναι χωρισμένος σε πυλώνες, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην στρατηγική για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, στο σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης στον οποίο εμπίπτει η διενέργειας τεστ, καθώς και στη διαχείριση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία.

Εξάλλου, ενώπιον των Ειδικών θα τεθούν τα πρωτοκόλλα που ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας και θα εφαρμοστούν με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι θα τεθεί η χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους από μαθητές άνω των 12 ετών, με τους επιστήμονες να καλούνται να υποβάλουν εισηγήσεις ή άλλες διαφοροποιήσεις.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, είπε πως το προσχέδιο έχει ήδη σταλεί στα εμπλεκόμενα μέρη, περιλαμβανομένου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), καθώς και στα μέλη της ΣΕΕ προς αξιολόγηση και υποβολή εισηγήσεων, με απώτερο σκοπό την έγκριση ενός τελικού σχεδίου.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, το τελικό σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί πριν το τέλος του μήνα.

Στο μεταξύ, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι έχει σταλεί στους Ειδικούς και η έκθεση που ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας από εμπειρογνώμονες, με σκοπό να εισαχθούν στις σχολικές αίθουσες συσκευές καθαρισμού αέρα.

Πρόκειται για συσκευές καθαρισμού αέρα, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν πιλοτικά από το Υπουργείο Παιδείας σε αίθουσες διδασκαλίας και αναμένεται η προκήρυξη προσφοράς για αγορά σημαντικού αριθμού τέτοιων συστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστροφή στα σχολεία με τεστ-Συσκευές καθαρισμούς αέρα στις τάξεις

 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών