Τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών εφημερίας προσωπικού ιατρού για 13-15 Αυγούστου

Για τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών εφημερίας προσωπικού ιατρού (ΠΙ) για το Σάββατο 13, την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 ανά επαρχία, ενημερώνει το κοινό ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.   

Σε ανακοίνωση του ΟΑΥ σημειώνεται ότι τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών εφημερίας ΠΙ θα προσαρμόζονται σε εβδομαδιαία βάση και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ www.gesy.org.cy καθώς και στους επίσημους λογαριασμούς του Οργανισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες εφημερίες προσωπικού ιατρού παρέχονται σε ενήλικες και παιδιά, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και περιλαμβάνουν την παροχή φροντίδας υγείας για έκτακτα προβλήματα όπως είναι η οξεία έναρξη ανησυχητικών συμπτωμάτων, ο απότομος και έντονος πόνος, η επιδείνωση συμπτωμάτων σοβαρής χρόνιας ασθένειας, ο υψηλός πυρετός που συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι δεν πρέπει να απευθύνονται στις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ για προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις, έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών, έκδοση παραπεμπτικών σε άλλες υπηρεσίες του ΓεΣΥ ή στις περιπτώσεις που δεν έχουν τον χρόνο να επισκεφθούν τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Οι ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών είναι τα Σαββατοκύριακα και τις Δημόσιες Αργίες τις ακόλουθες ώρες: Σάββατο: 9.00 – 17.00, Κυριακή και Δημόσια Αργία: 15.00 – 19.00.

Για την εξυπηρέτηση τους, οι δικαιούχοι επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ της επαρχίας τους κατά τις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας. Κατόπιν αξιολόγησης του προβλήματος υγείας, διευθετείται ραντεβού εντός της ημέρας και των ωρών λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας. Τονίζεται ότι, για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι υπηρεσίες λειτουργούν μόνο με προγραμματισμένα ραντεβού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από έξι σε δώδεκα μήνες αυξάνεται η περίοδος δικαιώματος για αλλαγή προσωπικού γιατρού

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική