Ανείπωτη θλίψη… Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων η μικρή Εβελίνα

Για τη γειτονιά των αγγέλων πέταξε η μικρή Εβελίνα Παπαντωνίου, η οποία έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο δεν τα κατάφερε, σκορπώντας θλίψη και οδύνη στην οικογένεια της.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μάχη της Εβελίνας λίγες μέρες πριν τα γενέθλιά της-«Μακάρι να γίνει ένα θαύμα»

Σύμφωνα με ανάρτηση του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων της Παιδογκολογικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου, η τετράχρονη Εβελίνα έσβησε σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση «οι γονείς του Παιδογκολογικού εκφράζουμε την απέραντη θλίψη μας.  Οι σκέψεις και οι προσευχές όλων μας είναι με τους γονείς και την οικογένεια που βιώνει τούτη την αβάσταχτη απώλεια. Καλό σου ταξίδι στο φως, μωρό μας».

Η μικρή πριγκίπισσα, κλήθηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, να παλέψει με ένα επιθετικό είδος καρκίνου που διαγνώστηκε και την ανάγκασε να ταξιδέψει σε Ισραήλ και Γερμανία για εξειδικευμένες θεραπείες. Με την ολοκλήρωση των θεραπειών και την επιστροφή της στην Κύπρο, η τύχη δεν χαμογέλασε στη μικρή Εβελίνα, καθώς υποτροπίασε και πλέον καλείται να δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα για να παραμείνει στη ζωή...

Ο επίπονος και τιτάνιος αγώνας της τρίχρονη, τότε, έχει αρχίσει από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν παρατηρήθηκε ένα οίδημα στο ματάκι της. Από εκεί λοιπόν άρχισε η μεγάλη μάχη της Εβελίνας, η οποία διαγνώστηκε με το επιθετικό είδους καρκίνου, ραβδομυοσάρκωμα τέταρτου βαθμού. Μάλιστα, παιδογκολόγος στο Ισραήλ είχε αναφέρει στην οικογένεια ότι υπήρχε 1% πιθανότητα επιβίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Κρατά ένα σταυρό στο χέρι και λέει ''σε παρακαλώ Χριστούλη μου, κάνε με καλά''»

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις της στον REPORTER, τον περασμένο Ιούνιο, η μητέρα της, η Εβελίνα έδειξε υποτροπή του καρκίνου με πολλαπλούς όγκους στον εγκέφαλο και όγκους στο νωτιαίο μυελό των οστών.

«Οι γιατροί μας είπαν ότι δεν μπορεί αν γίνει κάτι άλλο παρά μόνο χημειοθεραπείες για ανακούφιση. Μας έχουν δώσει λίγες μέρες ή λίγους μήνες ζωής. Ο πόνος μπορεί να είναι αβάσταχτος και δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο αλλά τώρα είναι η στιγμή που το αγγελούδι μας χρειάζεται τις περισσότερες προσευχές και παρακλήσεις, γιατί μόνο ένα θαύμα μπορεί να τη σώσει».

Ωστόσο, η Εβελίνα έδωσε μάχη μα δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή μόλις λίγες εβδομάδες, μετά τα γενέθλια της, όπου έκλεισε τεσσάρων ετών. 

Συντετριμμένη η μητέρα της, αποχαιρετά τον δικό της άγγελο, ευχαριστώντας παράλληλα όσους στάθηκαν δίπλα της σε αυτό τον αγώνα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της «σήμερα στις 05:35 η πριγκίπισσα μας πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων, γαλήνια και όμορφα. Ευχαριστούμε όλους που στάθηκαν πλάι μας σε όλο αυτό τον αγώνα που έδωσε η μαχήτρια μας! Το αγγελάκι μας θα είναι πάντα εδώ να μας θυμίζει ότι μαζί της βιώσαμε τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μας. Μακάρι από καρδιάς αυτή η αρρώστια να μην βασανίσει κανένα άλλο ποτέ ξανά!».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο, 13/08/2022 από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στο Συνοικισμό Αγίου Αθανασίου, στις 09:30 και ακολούθως στο Κοιμητήριο Σφαλαγγιωτίσσης.

«Συγχωρέσετε μας, αλλά δε θα δεχθούμε συλλυπητήρια. Θερμή παράκληση μας όπως συνοδεύσουμε την Εβελίνα μας με λευκή ή ροζ ενδυμασία», αναφέρει η μητέρα της Εβελίνας. 

 

Δειτε Επισης

Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής