Τα πολυτελή πίκνικ που σαρώνουν και πόσα κοστίζουν-Το φλερτ που έγινε επιχείρηση

Για δεκάδες χρόνια, ο ορισμός του πίκνικ ήταν μια παρέα από ανθρώπους, που έβρισκαν ένα χώρο στην εξοχή, στη διάρκεια μιας εκδρομής ή μιας εξόρμησης και οι οποίοι κάθονταν για να γευματίσουν πρόχειρα. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, παρατηρείται μια νέα τάση, που αποτελεί την εξέλιξη του πίκνικ. Πολυτελή στρωμένα τραπέζια, μαξιλαράκια και χαλιά, τοποθετούνται σε διάφορους χώρους, κυρίως σε παραλίες, δημιουργώντας ένα τέλειο σκηνικό, μπροστά στην θάλασσα.

Οι πολίτες, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Κύπρο, έχουν αγκαλιάσει αυτή τη νέα τάση που έχει δημιουργηθεί και όλο και περισσότεροι διοργανώνουν πολυτελή πίκνικ, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο.

Ήδη, οι πρώτες εταιρείες που ασχολούνται με αυτά τα πολυτελή πίκνικ, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, με το αποτέλεσμα να είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό. Από ένα απλό γεύμα ενός ζευγαριού, μέχρι γενέθλια και προτάσεις γάμου διοργανώνουν οι εταιρείες, οι οποίες θέλουν να εξελίσσουν συνεχώς τη δουλειά τους, προσελκύοντας όλο και περισσότερο κόσμο.

Μια τέτοια εταιρεία είναι η «V&R luxury picnics», η οποία άρχισε επίσημα να πουλά υπηρεσίες, τον Μάιο του 2022. Ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι ο Vartan Aparian και η Ρεβέκκα Παναγίδου. Δύο άνθρωποι, που έγιναν οικογένεια μέσα από ένα πίκνικ και οι οποίοι περιμένουν ήδη το τρίτο μέλος της οικογένειάς τους.

 

Η γνωριμία που καταλήγει σε γάμο και επιχείρηση…

Μιλώντας στον REPORTER, ο κ. Αparian ανέφερε ότι η ιδέα για πολυτελή πίκνικ προέκυψε όταν ήθελε να βγει ραντεβού την περίοδο της καραντίνας με μια κοπέλα, την Ρεβέκκα.

«Τότε ήταν όλα κλειστά και δεν είχα τον τρόπο να την προσεγγίσω. Της είπα απλά να βγούμε και μου είπε “που να πάμε; Eίναι όλα κλειστά”. Της είπα να ετοιμαστεί και θα τα κανονίσω εγώ. Πήρα τραπέζι και καρέκλες από το σπίτι, τα έστησα και έβαζα κάποιο να τα προσέχει. Πήγαμε εκεί, ήταν όλα έτοιμα και μετά που γευματίσαμε φύγαμε και τα μάζεψε το παιδί που ήταν εκεί.

Το έκανα δύο τρεις φορές και μετά ήθελαν κάποιοι φίλοι μου να το διοργανώσω για εκείνους. Σιγά σιγά, είδα ότι σε όποιον το έκανα ενθουσιαζόταν. Σκέφτηκα ότι αφού αρέσει στους φίλους μου, θα αρέσει και στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και πως αν τα έκανα κάπως πιο επίσημα, θα μπορούσε να γίνει δουλειά μου. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω μέσα στο Google. Αμέσως, διαπίστωσα ότι μια ιδέα που μου ήρθε έτσι ξαφνικά στο μυαλό, στο εξωτερικό κάνει θραύση. Τελικά εκείνης της κοπέλας της έκανα πρόταση γάμου και σήμερα είναι έγκυος. Περιμένουμε το πρώτο μας παιδί».

Αφού είδαν ότι το επιχειρηματικό τους πλάνο είναι κάτι περισσότερο από επιτυχημένο, πλέον σκέφτονται σοβαρά να αφήσουν τις δουλειές τους και να αφοσιωθούν στην διοργάνωση πίκνικ. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που τους γεμίζει και τους εξιτάρει.

Οι τιμές και τι περιέχει ένα πακέτο

Σε ότι αφορά στις τιμές, το κάθε πακέτο εξαρτάται από το τι ζητά ο πελάτης, ωστόσο το πιο απλό, για δύο άτομα κυμαίνεται γύρω στα 220 ευρώ. Την τελική τιμή όμως, την καθορίζουν τα άτομα, αλλά και τα πιάτα, τα ποτά και η διακόσμηση.

«Ενδεχομένως για δύο άτομα το ποσό να βγει μέχρι και 320 ευρώ. Στο πιο απλό πακέτο, οι πελάτες έχουν επιλογή πιάτων sushi, πιάτα τυριών, αλλαντικών ή ακόμα και φρούτων. Μπορούμε επίσης να προσφέρουμε πιάτο με σαντουϊτσάκια και φυσικά κρασάκι. Κυρίως η περισσότερη δουλειά είναι το καλοκαίρι, γιατί τον χειμώνα υπάρχουν δυσκολίες λόγω του κρύου. Βέβαια μπορούμε να στήσουμε πράγματα και τον χειμώνα, αλλά είναι πιο δύσκολο».

Μάλιστα, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να στήσει μέχρι και τρία διαφορετικά πίκνικ σε όλη την Κύπρο, την  ίδια ημέρα.

Τι διοργανώνουν οι Κύπριοι και τι οι ξένοι

Τα πίκνικ διοργανώνονται κατόπιν παραχώρησης άδειας από τους δήμους, εάν οι πελάτες οραματίζονται το χώρο, για παράδειγμα, σε μια οργανωμένη παραλία. Ωστόσο, οι χώροι συνήθως επιλέγονται ή καλύτερα προτείνονται από την εταιρεία και δεν είναι ούτε ιδιωτικοί, ούτε σε κάποια παραλία με κόσμο.

«Επειδή δεν χρησιμοποιούμε φωτιά ή κάτι που μπορεί να αλλοιώσει τη φύση, δεν χρειάζεται άδεια. Βάζουμε ένα χαλί, ένα τραπέζι και κάθονται οι πελάτες για φαγητό. Από τη στιγμή που δεν είναι ιδιωτικός χώρος ή οργανωμένη παραλία, είναι όλα εντάξει. Όσες φορές πήγα σε δήμους, μου είπαν ότι δεν χρειάζεστε οποιαδήποτε άδεια, από τη στιγμή που αυτό που κάνετε δεν απαγορεύεται.

Δεν περιμέναμε τέτοιο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Στην αρχή πιστεύαμε ότι θα το αναζητούσε ο κόσμος σε κάποια επέτειό του, σε κάποια πρόταση γάμου, αλλά τελικά το διαλέγει και για μια βραδινή του έξοδο», ανέφερε ο κ. Aparian.

Μάλιστα είναι εντυπωσιασμένος και από το γεγονός ότι τα πίκνικ τα αναζητούν και Κύπριοι, αλλά και ξένοι. Οι Κύπριοι προτιμούν κυρίως πίκνικ για δύο άτομα ή hen’s party, ενώ οι ξένοι το διοργανώνουν κυρίως γενέθλια, πάρτι και προτάσεις γάμου.

«Θυμάμαι μια φορά που κάναμε ένα πίκνικ και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πόσο χρόνο έκατσαν οι άνθρωποι να διασκεδάσουν. Εμείς βάζουμε όριο χρόνου τις τέσσερις ώρες και εκείνη την φορά είχαν περάσει οι τέσσερις ώρες και μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας ζητούσαν συνεχώς έξτρα ώρα, η οποία χρεώνεται. Τελικά, έκαναν περίπου οκτώ ώρες. Φυσικά τους κάναμε πολύ καλή τιμή, αλλά με εντυπωσίασε ότι έκατσαν για τόση πολλή ώρα στο πίκνικ. Εκεί κατάλαβα ότι κάνουμε καλή δουλειά.

Το όραμά του για το μέλλον είναι να καταφέρουν να διοργανώσουν ακόμα και πίκνικ γάμου, κάτι που ήθελε να κάνει και για τη δική του γαμήλια δεξίωση, αλλά δεν συμφωνούσε η σύντροφός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία
Το... κρυμμένο μουσείο της Coca Cola του Μάριου στην Ακρόπολη-«Ζούμε για το “82” και μία Coca Cola»
Η αυτοδίδακτη ζωγράφος που διατηρεί μαγαζάκι με χειροποίητα στην καρδιά του Παλαιχωρίου (pics)