Έφυγε από τη ζωή ο γάτος Berton-Ζητά ευθύνες το Κόμμα για τα ζώα

Έφυγε από τη ζωή ο γάτος Berton, για τον οποίο το Κόμμα για τα ζώα έψαχνε τρόπο για να σωθεί το ζώο και να καταλήξει στην κηδεμόνα του. 

Με ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα ζώα, αναφέρει ότι, «μόλις σήμερα το πρωί (9/8/2022) μάθαμε τα κακά μαντάτα. Επήλθε ο θάνατος του γάτου Berton που εδώ και αρκετούς μήνες έγινε ένας μεγάλος αγώνας από το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου για να βρεθεί ένας τρόπος να σωθεί το ζώο και να καταλήξει στην κηδεμόνα. Δυστυχώς υπέκυψε και θεωρούμαι ότι θα πρέπει να αποδοθούμε ευθύνες σε αυτούς που είτε έλαβαν αποφάσεις ή άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση».

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου και η κηδεμόνας θα ζητήσουν άμεσα από τον Υπουργό Γεωργίας όπως κατά την διάρκεια της νεκροψίας να είναι παρών και Ιατροδικαστής. Ήδη έχουν γίνει διευθετήσεις και στην αυριανή νεκροψία θα είναι παρών και ανεξάρτητος ιδιωτικός κτηνίατρος.

«Είναι μια τραγωδία και μας θλίβει βαθύτητα ο θάνατος του Breton. Το κράτος και οι κρατικές υπηρεσίες ενώ εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχουν κατάλληλους αδειοδοτημένους και κατάλληλους χώρους ούτως ώστε όταν κατάσχονται ζώα να κρατιούνται εκεί και όχι να βρίσκουν την εύκολη λύση τους ζωολογικούς κήπους.

Επίσης δεν δεχόμαστε το γεγονός και τις δηλώσεις του υπεύθυνου του ζωολογικού κήπου της Πάφου οτι το ζώο μετεγχειρητικά ήταν μια χαρά (όπως έλεγαν και όλοι οι όλοι) και ότι χθες(9/8/2022) το ζώο ήταν μια χαρά και σήμερα το πρωί το βρήκαν νεκρό. Θεωρούμαι ότι το ζώο είχε τόσο πολύ ταλαιπωρηθεί, είχε στερηθεί την αγάπη και συμπόνια της κηδεμόνας τους και αυτή η έλλειψη ίσως έφεραν αυτό το τραγικός αποτέλεσμα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την όλη συμπεριφορά των αρμόδιων υπηρεσιών από την μέρα εισόδου του γάτου στην κυπριακή δημοκρατία  είναι πολλά και μάλιστα πολλές φορές αντικρουόμενα μεταξύ τους και γιαυτό το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για την κατάληξη αυτής υπόθεσης».

Δειτε Επισης

Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας συζήτησαν οι υπουργοί Γεωργίας Κύπρου και Ελλάδας