Παρασκευή 30 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μ. Χατζηπαντέλα: Συνέχιση του αγώνα μέχρι την εθνική δικαίωση

  07/08/2022 15:03
Μ. Χατζηπαντέλα: Συνέχιση του αγώνα μέχρι την εθνική δικαίωση

Μ. Χατζηπαντέλα: Συνέχιση του αγώνα μέχρι την εθνική δικαίωση

  07/08/2022 15:03

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για συνέχιση του αγώνα μέχρι την εθνική δικαίωση, εξέφρασε την Κυριακή ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μιλώντας στο ετήσιο μνημόσυνο των πέντε ηρώων της κοινότητας Λετύμπου, Παναγιώτη Δημητρίου, Ανδρέα Χρυσοστόμου, Ανδρέα Λάρδου, Ανδρέα Μιχαήλ και Σωτηρίου Μαραθεύτη που έγινε στην Εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου στην Λετύμπου.

Εκπληρώνοντας ένα οφειλόμενο ηθικό και εθνικό χρέος τιμής και μνήμης, μνημονεύουμε σήμερα στον ιερό ναό του Αγίου Θεοδώρου, εδώ στην Λετύμπου, τους πέντε ήρωες της κοινότητας, στους οποίους κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ, για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην πατρίδα, με αυτοθυσία, διαχρονικά, κάθε φορά που αυτή τις χρειάστηκε, είπε.

Με επίγνωση του χρέους και της οφειλής μας απέναντί σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, εκφράζουμε, συνέχισε, «την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας, διαβεβαιώνοντας για την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την εθνική δικαίωση, μέχρι την επανένωση της πατρίδας μας, τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής».

Πρόσθεσε επίσης πως η θυσία των ηρώων μας συνιστά μια πολύτιμη παρακαταθήκη, που εμπνέει το σήμερα και καθοδηγεί το μέλλον.

Αναφερόμενος στους ήρωες της Λετύμπου είπε πως ο Παναγιώτης Δημητρίου, ήταν ανάμεσα σ’ εκείνους που ξεχώρισαν κατά την Οκτωβριανή εξέγερση το 1931. Οι Ανδρέας Χρυσοστόμου, Ανδρέας Λάρδος και Ανδρέας Μιχαήλ, κατά την τουρκανταρσία και τις μάχες της Τυλληρίας, το 1964, ενώ ο Σωτήρης Μαραθεύτης, κατά τη 2η φάση της τουρκικής εισβολής, το 1974.

Μετά το πέρας της του μνημόσυνου ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων έξω από την εκκλησία Αγίου Θεοδώρου στη Λετύμπου.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας