Τρίτη 4 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Καλή η κατάσταση του πρώτου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων-Έρχονται τα πρώτα εμβόλια

  05/08/2022 07:50
Καλή η κατάσταση του πρώτου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων-Έρχονται τα πρώτα εμβόλια

Καλή η κατάσταση του πρώτου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων-Έρχονται τα πρώτα εμβόλια

  05/08/2022 07:50

Θετικά είναι τα νέα για το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, που εντοπίστηκε στην Κύπρο και το οποίο νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, που έχει καθοριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς, την ίδια ώρα που γίνονται ενέργειες για άμεση άφιξη εμβολίων στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιδεινώνεται η κατάσταση του 40χρονου-Καταγγέλλει έλλειψη φαρμάκων η μητέρα του

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του 40χρονου, είναι καλή και αξιολογείται συνεχώς από τους επί καθήκοντι ιατρούς, που τον επιβλέπουν.

Μάλιστα, ο κ Αθανασίου ανέφερε ότι «τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, με τις ενέργειες του υπουργού Υγείας, σε συνεργασία με την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, θα φθάσει στην Κύπρο μικρή ποσότητα εμβολίων (440 δόσεις), από αυτά που μας αναλογούν».

Σημειώνεται ότι η μητέρα του ασθενούς, μιλώντας τις προηγούμενες ημέρες στην κρατική τηλεόραση, είχε καταγγείλει ότι η κατάστασή του 40χρονου επιδεινώνεται, ενώ η μόνη φαρμακευτική περίθαλψη που λαμβάνει είναι ισχυρές δόσεις αντιβιοτικών.

Δεν προέκυψαν νέα περιστατικά

Την ίδια ώρα, από τις επαφές του κρούσματος, δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής νέα περιστατικά ή οποιοδήποτε άλλο ύποπτο κρούσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, «από τις επαφές δεν έχει προκύψει κάτι, αλλά ούτε και κάποιο άλλο περιστατικό γενικότερα».

Παρόλα αυτά, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χορηγηθεί εμβόλιο σε οποιαδήποτε επαφή του κρούσματος, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από την ακριβή ημερομηνία άφιξης των εμβολίων. «Η σύσταση από τον οργανισμό είναι να χορηγείται το εμβόλιο τέσσερις ημέρες μετά την επαφή με το περιστατικό. Θα αξιολογηθεί αυτό όταν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία άφιξης. Ενδεχομένως να προκύψουν κι άλλες επαφές από τις στενές ή τις περιστασιακές, οπότε ενδεχομένως σε κάποια από αυτά τα άτομα να χορηγηθεί».

Ο κ. Αθανασίου, απηύθυνε πάντως έκκληση στους πολίτες, μόλις διαπιστώσουν οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα, αμέσως να αποτείνονται στον προσωπικό τους γιατρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίπτει τις επικρίσεις το Υπουργείο Υγείας-Σε επαφές για αποστολή εμβολίων

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας