Στην κοινή προσπάθεια στήριξης των αγροτών επικεντρώθηκαν Αννίτα και Κυπριανού

Στην κοινή προσπάθεια στήριξης των αγροτών επικεντρώθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, και ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, Ανδρέας Κυπριανού, οι οποίοι παρακάθισαν σε σύσκεψη τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ). Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βοηθός Επίτροπος, Ανδρέας Ευαγγέλου, καθώς και ανώτερα στελέχη του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τον ρόλο, το έργο, την αποστολή του ΚΟΑΠ και ενημερώθηκε για το σχέδιο δράσης του Οργανισμού, για το όραμα και τους στόχους του για τα επόμενα χρόνια. 

Σημειώνεται ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αγροτική οικονομία, τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αιτητές και ιδιαίτερα τους τρόπους και μεθόδους για διευκόλυνση των αγροτών με σκοπό την πλήρη απορρόφηση όλων των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τη γεωργία.

Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών πρόσθεσε ότι στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του Οργανισμού, η απλοποίηση υποβολής αιτήσεων, η εκταμίευση όσο το δυνατόν περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αναβάθμιση της ενημέρωσης που λαμβάνει ο αγρότης για τα μέτρα που επιδοτεί ο Οργανισμός και γενικότερα η άμεση στήριξη και βοήθεια προς τους αγρότες.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον θεσμό του Επιτρόπου αλλά και την αγάπη και εκτίμηση που τρέφει η ίδια στις ικανότητες και γνώσεις του κ. Κυπριανού και επισήμανε ότι τόσο η ίδια όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προσφέρουν την πλήρη συνεργασία και στήριξη στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών για επίτευξη των κοινών στόχων που είναι το καλό της αγροτικής οικονομίας της Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στην κοινή προσπάθεια στήριξης, βοήθειας και κατανόησης προς τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου ώστε να ανθίσει περαιτέρω η κυπριακή αγροτική οικονομία και να ζωντανέψει ξανά η ύπαιθρος, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, η Πρόεδρος συνεχάρη τον Επίτροπο για το σημαντικό και υπεύθυνο έργο που επιτελεί ο ΚΟΑΠ και ευχήθηκε όπως ο ΚΟΑΠ συνεχίσει να επιτελεί το έργο του υπεύθυνα, αποδοτικά και ανεπηρέαστα με μόνο γνώμονα τη διασφάλιση των διαχρονικών συμφερόντων των αγροτών και της κυπριακής γεωργίας στο σύνολό της.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις