Απαντά στα πυρά της ΕΝΙΚ περί ασυμβίβαστου ο ΟΑΥ-«Δεν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων»

Παίρνει θέση για τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΕΝΙΚ, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), για τα περί  Τζιχάντ κατά του Δρος Αγαθαγγέλου, για προσχήματα από τον οργανισμό και για τα περί ασυμβίβαστου των μελών του ΟΑΥ.

Μάλιστα σε γραπτή δήλωσή του ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου άφησε αιχμές προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΟΑΥ, σημειώνονταν πως «με βάση την πρόνοια του Νόμου, ο Θωμάς Αντωνίου παρανόμως είναι πρόεδρος του ΟΑΥ διότι η σύζυγος του είναι πάροχος υπηρεσιών υγείας στον ΟΑΥ. Επίσης οι οργανώσεις των εργαζομένων (ΠΕΟ και ΣΕΚ) έχουν εκπρόσωπους στον ΟΑΥ, ενώ διαθέτουν επιχειρήσεις  (φαρμακεία και ιατρεία) στον τομέα της υγείας που είναι συμβεβλημένες με το ΓεΣΥ. Το ίδιο ισχύει και για την ΟΣΑΚ, της οργάνωσης που εκπροσωπεί  ασθενείς, μέλη της οποίας είναι ο Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου και ο ΠΑΣΥΚΑΦ που προσφέρουν υπηρεσίες στο ΓεΣΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τζιχάντ κατά Αγαθαγγέλου βλέπει η ΕΝΙΚ-Αυτοί πολέμησαν το ΓεΣΥ, απαντούν οι ασθενείς

Σε απαντητική επιστολή, για τα όσα καταλόγισε ο πρόεδρος της ΕΝΙΚ ο ΟΑΥ ξεκαθάρισε πως, σε σχέση με τους ισχυρισμούς του Προέδρου της ΕΝΙΚ για το ασυμβίβαστο του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που εκπροσωπούν συντεχνίες εργαζομένων και τους ασθενείς, αναφέρει ότι οι σχετικές πρόνοιες σε σχέση με το ασυμβίβαστο αφορούν ατομικά τα ίδια τα Μέλη και δεν επεκτείνονται και στους/στις συζύγους του Προέδρου και των μελών.

Στη γραπτή απάντηση ο οργανισμός σημειώνει πως, «το θέμα του ασυμβίβαστου για την άσκηση καθηκόντων έχει μελετηθεί σε προηγούμενο στάδιο και έχουν απαντηθεί τα σχετικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, με βάση τις πρόνοιες του περί ΓεΣΥ Νόμου το ασυμβίβαστο αφορά μόνο το πρόσωπο το οποίο είναι πάροχος υπηρεσιών φροντίδας υγείας ή έχει οποιοδήποτε συμφέρον σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών φροντίδας υγείας. Περαιτέρω, με βάση τις πρόνοιες του περί ΓεΣΥ Νόμου, σε περίπτωση που ο Πρόεδρος ή Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει άμεσο ή έμμεσο συμφέρον σε σύμβαση η οποία έχει συναφθεί ή θα συναφθεί από τον Οργανισμό οφείλει να γνωστοποιήσει τη φύση του εν λόγω συμφέροντος σε συνεδρίαση του Συμβουλίου.  Ακολούθως δε, δύναται να μετέχει στις συζητήσεις ή στη λήψη απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη σύμβαση αυτή και η γνωστοποίηση του συμφέροντος καταγράφεται στα πρακτικά».

Σύμφωνα με τα πιο πάνω, δεν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων για τον Πρόεδρο ή/και οποιουδήποτε από τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, αναφέρει τέλος ο οργανισμός.

«Λεξιλόγιο πολεμιστών»

«Δεν μας εκπλήττει η χρήση τέτοιων λέξεων από άτομα τα οποία πολέμησαν το ΓεΣΥ όσο λίγοι. Λεξιλόγιο 'πολεμιστών'», σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΣΑΚ, Δημήτρης Λαμπριανίδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία παραθέτει τις αναφορές περί τζιχάντ. «Η κριτική προς τον πρόεδρο του ΠΙΣ αφορά τη συμπεριφορά του προς το ΓεΣΥ και τίποτα περισσότερο», επανέλαβε ο κ. Λαμπριανίδης, υποδεικνύοντας παράλληλα πως οποιαδήποτε διαφθορά πρέπει να καταπολεμηθεί εντός και εκτός ΓεΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρασκήνιο, μέτρα αντίδρασης και στο βάθος παραίτηση Αγαθαγγέλου

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας