Εξετάζουν και επικυρώνουν μέτρα για τον διορισμό Αγαθαγγέλου οι ασθενείς

Δυναμικά μέτρα εξετάζει και επικυρώνει σήμερα η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), ώστε να δείξει την αντίθεσή της για την απόφαση της Κυβέρνησης να διορίσει ως εκπρόσωπο των εργοδοτών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Πέτρο Αγαθαγγέλου. Αυτό έρχεται ως συνέχεια του σάλου και των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την εν λόγω απόφαση από κόμματα και κοινωνικούς φορείς.

Τα μέτρα που θα αποφασιστούν από την ΟΣΑΚ, ενισχύουν τις αποφάσεις που λήφθηκαν και από την Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ, που ανήκει η ομοσπονδία, όπως ήταν και η χθεσινή δημοσιοποίηση της  διαδικτυακής ψηφοφορίας, με την οποία ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφαση, ενώ παράλληλα αναμένεται να σταλθεί επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν κάνει πίσω η Κοινωνική Συμμαχία-Ψήφισμα για ανάκληση διορισμού Αγαθαγγέλου

Επί της ουσίας, στη συνεδρία στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη της ΟΣΑΚ, θα συζητηθούν οι πρόσφατες αποφάσεις που λήφθηκαν από την εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας, όπως το ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η διαδικασία διορισμού του προέδρου του ΠΙΣ, η ΟΣΑΚ θα άρει την εμπιστοσύνη της προς τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Επίσης, ο εκπρόσωπος της ΟΣΑΚ στο ΔΣ του ΟΑΥ θα απέχει από τις συνεδρίες, ενώ θα εισηγηθούν και κινητοποιήσεις. 

Όπως ανάφερε μιλώντας στον REPORTER ο εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, η μεγάλη ανησυχία που εκφράζουν τα μέλη τους, αυτή τη στιγμή έγκειται στο γεγονός πως κάποιοι λειτούργησαν πίσω από την πλάτη τους και εις βάρος του Γενικού Συστήματος Υγείας. «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε τη λειτουργία του ΓεΣΥ. Και  οι δεκατρείς θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ είναι πολύτιμες και δεν περισσεύει καμία για να στελεχωθεί από άτομα τα οποία εκφράστηκαν εναντίον του σχεδιασμού του συστήματος  και για οποία προκύπτει ασυμβίβαστο».

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα και οι τελικές αποφάσεις θα προωθηθούν και προς την  Κοινωνική Συμμαχία, ώστε  να υιοθετηθούν από όποιες από τις δεκατέσσερεις οργανώσεις το επιθυμούν.

Σε εξέλιξη έρευνα από την Επιτροπή για το Ασυμβίβαστο

Την ίδια ώρα, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έφερε από κόμματα, κοινωνικούς φορείς και πολιτικούς ο διορισμός του κ. Αγαθαγγέλου βρέθηκε στο μικροσκόπιο της Επιτροπής για το ασυμβίβαστο, η οποία ζήτησε από το Υπουργικό Συμβούλιο να καταθέσει την απόφαση, όπως και την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα που λήφθηκε υπόψιν για τον διορισμό.

Την εξέταση του διορισμού του προέδρου του ΠΙΣ,  είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, ο οποίος σε νεότερη ενημέρωση που είχε από την πρόεδρο της επιτροπής, Ηλιάνα Νικολάου, για την εξέλιξη της έρευνας εισηγήθηκε στον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα να αναμένει την ολοκλήρωσή της.

Πάντως, σε μια νέα προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και ερωτηθείς σχετικά με την έρευνα, μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης για την ευλογιά των πιθήκων ο κος Χατζηπαντέλα, δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στάμπαρε διορισμό Αγαθαγγέλου, άνοιξε την κερκόπορτα του ΓεΣΥ η Κυβέρνηση

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»