Δεν κάνει πίσω η Κοινωνική Συμμαχία-Ψήφισμα για ανάκληση διορισμού Αγαθαγγέλου

Δεν κάνουν πίσω οι οργανώσεις της Κοινωνικής Συμμαχίας για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ για τον διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ και με διαδικτυακό ψήφισμα καλούν τους πολίτες να στηρίξουν την θέση τους για άμεση ανάκληση του διορισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στάμπαρε διορισμό Αγαθαγγέλου, άνοιξε την κερκόπορτα του ΓεΣΥ η Κυβέρνηση

Οι δεκατέσσερις οργανώσεις από τις οποίες αποτελείται η Κοινωνική Συμμαχία, είχαν αποφασίσει πέραν από το διαδικτυακό ψήφισμα, την αποστολή επιστολής προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με την οποία θα ζητούν, εκτός της ανάκλησης του διορισμού και συνάντηση. Μάλιστα, δεν απέκλεισαν να λάβουν πιο δυναμικά μέτρα σε περίπτωση που οι αποφάσεις τους δεν έχουν αποτέλεσμα.

Μέσα από το διαδικτυακό ψήφισμα οι οργανώσεις, εξηγούν τους λόγους που κρίνεται σημαντική η ανάκληση της απόφασης, όπως είναι το γεγονός πως ο ΠΙΣ βάσει νόμου διαβουλεύεται με τον ΟΑΥ για ζητήματα που αφορούν τους γιατρούς. Ο κ. Αγαθαγγέλου ως πρόεδρος του ΠΙΣ-όπως σημειώνουν- δεν μπορεί από τη μια να διεκδικεί για λογαριασμό των γιατρών και από την άλλη να αποφασίζει για αυτά που διεκδικούν οι γιατροί.

Επίσης αναφέρουν πως, «ο Νόμος ορίζει ότι κανένας πάροχος υπηρεσιών υγείας δεν μπορεί να συμμετέχει στο ΔΣ του ΟΑΥ και πως ακόμα και αν ο ίδιος ο κ. Αγαθαγγέλου δεν είναι ενταγμένος στο ΓεΣΥ, ως πρόεδρος του ΠΙΣ διαβουλεύεται για γιατρούς που είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ, δηλαδή πάροχους του συστήματος. Πέραν αυτών, αναφέρουν πως  από τη στιγμή που ο ίδιος δεν είναι ενταγμένος στο ΓεΣΥ, δίνει το μήνυμα ότι δεν συμφωνεί με το συγκεκριμένο Σύστημα, ως εκ τούτου δημιουργούνται ερωτηματικά για το κατά πόσον θα ενεργεί προς όφελος του ΓεΣΥ, των παρόχων και των δικαιούχων».

Τέλος, στο ψήφισμά της η Κοινωνική Συμμαχία προσθέτει πως  «ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ζητούν την ανάκληση του διορισμού του είναι το γεγονός πως, οι μέχρι προ μερικών μηνών τοποθετήσεις του κ. Αγαθαγγέλου αλλά και η στάση που τήρησε στη Βουλή υποστηρίζοντας προτάσεις (πχ συνταγογράφηση εντός ΓεΣΥ από εκτός ΓεΣΥ γιατρούς), οι οποίες πλήττουν την αρχιτεκτονική του Συστήματος προκαλούν έντονο προβληματισμό σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Βλέπουν τον Αγαθαγγέλου ως Δούρειο Ίππο του ΓεΣΥ-Πιέζουν για ανάκληση διορισμού

Σε εξέλιξη έρευνα από την Επιτροπή για το Ασυμβίβαστο

Την ίδια ώρα, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έφερε από κόμματα, κοινωνικούς φορείς και πολιτικούς ο διορισμός του κ. Αγαθαγγέλου βρέθηκε στο μικροσκόπιο της Επιτροπής για το ασυμβίβαστο, η οποία ζήτησε από το Υπουργικό Συμβούλιο να καταθέσει την απόφαση, όπως και την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα που λήφθηκε υπόψιν για τον διορισμό.

Την εξέταση του διορισμού του προέδρου του ΠΙΣ,  είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, ο οποίος σε νεότερη ενημέρωση που είχε από την πρόεδρο της επιτροπής, Ηλιάνα Νικολάου, για την εξέλιξη της έρευνας εισηγήθηκε στον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα να αναμένει την ολοκλήρωσή της.

 

Πάντως, σε μια νέα προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και ερωτηθείς σχετικά με την έρευνα, μετά το τέλος της σημερινής ευρείας σύσκεψης για την ευλογιά των πιθήκων ο κος Χατζηπαντέλα, δεν θέλησε να τοποθετηθεί.

Όσον αφορά την, επιστολή της Κοινωνικής Συμμαχίας προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ αναμενόταν να σταλθεί σήμερα θα αποσταλεί αύριο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες από τις οργανώσεις ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσουν το περιεχόμενό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Ο κλοιός που σφίγγει στον Αγαθαγγέλου, οι προθέσεις Αντωνίου και το δίλημμα ΠτΔ

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ