Δεν απέκλεισε αύξηση των σημείων δειγματοληψίας ο Χατζηπαντέλα-Αποφασίζουν με ΣΕΕ

Δεν απέκλεισε την αύξηση των σημείων δειγματοληψίας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), λόγω της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα στην κοινότητα, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χαζτηπαντέλα, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα ξεκαθαρίσουν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που θα έχει την Τετάρτη, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο κος Χατζηπαντέλα, εξήγησε πως το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Υγείας είχε δεχθεί κριτική για την καθημερινή σπατάλη χρημάτων, για τη διενέργεια rapid test και θεώρησαν πως αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν ορθό να γίνεται μεγάλος αριθμός δειγματοληπτικών ελέγχων.

Πρόσθεσε πως, την Τετάρτη στη σύσκεψη που θα είχε με τα μέλη της ΣΕΕ, η αύξηση των σημείων δειγματοληψίας είναι κάτι που θα τεθεί στο τραπέζι και εάν οι ειδικοί θεωρούν πως θα πρέπει να προστεθούν περισσότερα σημεία, θα γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων, ετοιμάζουν τις εισηγήσεις τους οι ειδικοί

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER,  η εισήγηση για αύξηση των μονάδων δειγματοληπτικών ελέγχων, βρέθηκε ενώπιον του Υπουργείου Υγείας από τις Ιατρικές Υπηρεσίες,  με στόχο να υπάρξει περισσότερος έλεγχος στη διασπορά του ιού.

Σε ερώτηση εάν θα επιστρέψουν τα SafePass, ο υπουργός Υγείας, είπε πως προς το παρόν στάδιο δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί, ωστόσο δεν το απέκλεισε σε περίπτωση που κατά τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη,  εντοπιστεί στην κοινότητα κάποια νέα μετάλλαξη.

Υπενθυμίζεται πως η ανοδική πορεία στα νέα περιστατικά κορωνοιού συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της βδομάδας, αφού από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου, με 14. 914 θετικά περιστατικά με το ποσοστό θετικότητα εκτοξεύτηκε στο 13, 42%.

Παράλληλα, είχαν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι, που αφορούσαν, άνδρα, ηλικίας 87 ετών, άνδρα, ηλικίας 91 ετών, άνδρα, ηλικίας 92 ετών και άνδρα, ηλικίας 69 ετών. Τα περισσότερα θετικά περιστατικά, εντοπίστηκαν από την ομάδα ιχνηλατική, πράγμα που καταδεικνύει ξανά πως τα βλέμματα βρίσκονται στραμμένα κυρίως στις συρροές που δημιουργούνται από τις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμους και βαφτίσεις αλλά και στον στενό οικογενειακό κύκλο.

Στην ήδη επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, έρχονται να προστεθούν τα νέα περιστατικά του Σαββάτου, τα οποία ξεπέρασαν τις 2 χιλιάδες (2070), ενώ την ίδια ώρα οι νοσηλείες έφτασαν σχεδόν τις 100, με έναν συνάνθρωπό μας να βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μιλώντας στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου, είπε πως οι έξι ασθενείς βρίσκονται στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και ένας σε ΜΕΘ.

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, στις νοσηλείες παιδιών στο Μακάρειο νοσοκομείο, οι οποίες έφτασαν το Σαββατοκύριακο στις 13, κρούοντας έτσι τον κώδωνα στους γονείς των παιδιών, για περαιτέρω λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων-Αξιολογεί την κατάσταση ο Χατζηπαντέλα

Δειτε Επισης

Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων