Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αποσύρει τους κανονισμούς για τα τετράμηνα ο Πρόδρομος-Παραμένει ως έχει ο θεσμός

  07/07/2022 16:38
Αποσύρει τους κανονισμούς για τα τετράμηνα ο Πρόδρομος-Παραμένει ως έχει ο θεσμός

Αποσύρει τους κανονισμούς για τα τετράμηνα ο Πρόδρομος-Παραμένει ως έχει ο θεσμός

  07/07/2022 16:38

Απέσυρε τους τροποποιητικούς κανονισμούς, που είχαν κατατεθεί για το θεσμό των εξετάσεων τετραμήνου, το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπό το φως της εμπειρίας που προέκυψε από τη μέχρι τώρα σταδιακή εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης μαθητών στη Μέση Εκπαίδευση και ενόψει της προβλεπόμενης επέκτασης του την επόμενη σχολική χρονιά και στον γυμνασιακό κύκλο, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), είχε διαβουλεύσεις με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής. Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων, το ΥΠΑΝ συνεκτίμησε και κωδικοποίησε αριθμό εισηγήσεων που έγιναν από βουλευτές διαφόρων πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες απλοποιούν και με αυτό τον τρόπο βελτιώνουν τη διαδικασία, χωρίς να επηρεάζουν τη γενική φιλοσοφία και τις επιδιώξεις της διαδικασίας αξιολόγησης και κατέθεσε πρόταση τροποποίησης των σχετικών Κανονισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέθεσαν τροπολογίες για τα τετράμηνα οι βουλευτές, απειλεί με απόσυρση κανονισμών το ΥΠΠΑΝ

Κατά τη  συζήτηση της τροποποιητικής πρότασης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού κατατέθηκε από βουλευτές αριθμός τροπολογιών, οι οποίες αντιστρατεύονται πλήρως και αναιρούν τη βασική φιλοσοφία και το σκοπό της ήδη υφιστάμενης νομοθεσίας.

Μια άλλη τροπολογία επιδιώκει να ρυθμίσει θέματα σχετικά με την παραχώρηση εύλογων προσαρμογών σε ομάδες μαθητών της Ειδικής Εκπαίδευσης, τα οποία είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντικά, αφορούν τέσσερις νομοθεσίες και εξετάζονται παράλληλα από το Υπουργείο με πρόθεση κατάθεσης ολοκληρωμένης πρότασης η οποία θα προσεγγίζει με συνέπεια το συγκεκριμένο θέμα. Τέλος, άλλη τροπολογία που συζητήθηκε και αφορά μερική προσαρμογή των προτεινόμενων κανονισμών χωρίς να αναιρεί τη βασική φιλοσοφία της νομοθεσίας, θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως ενόψει ωστόσο της αβεβαιότητας που δημιουργείται, από τη διεύρυνση του πλαισίου συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, κρίνεται αναγκαίο να αποφευχθεί αυτή τη στιγμή η ψήφιση τροπολογιών στους Κανονισμούς, οι οποίες ενδέχεται να περιπλέξουν και να δυσχεράνουν την εφαρμογή της νομοθεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρέχουν και δεν φτάνουν Βουλή και Υπ. Παιδείας, ψάχνουν λύσεις για τα τετράμηνα

Παρά την δηλωμένη θέση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει, προστίθεται, όπως ήταν η γενικότερη επιθυμία, σε ελάφρυνση των διαδικασιών αξιολόγησης -και συγκεκριμένα σε μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων-δεδομένης της προσέγγισης αριθμού βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προέχει αυτή τη στιγμή να διασφαλιστεί η σαφήνεια, η καθαρότητα και η λειτουργικότητα του κανονιστικού πλαισίου.

Ως εκ τούτου, με δεδομένο ότι σύντομα η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της και αυτές θα επανεκκινήσουν μετά την έναρξη του σχολικού έτους, κρίθηκε απαραίτητο όπως αποφευχθεί οποιαδήποτε τροποποίηση των Κανονισμών και το Υπουργείο ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι αποσύρει την πρόταση που έχει καταθέσει. Οι συγκεκριμένοι Κανονισμοί δεν θα επανακατατεθούν, αλλά μπορεί σε μεταγενέστερο στάδιο και εφόσον διαμορφωθεί σαφής πολιτική βούληση να επαναληφθεί η σχετική συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη Βουλή οι τροποποιήσεις Προδρόμου για τα τετράμηνα-Διαφωνούν γονείς και καθηγητές

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας