Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και γέννησε πρόωρα-Μαζεύει λεφτά για την επιστροφή

Μία 27χρονη από τη Βρετανία προσπαθεί να μαζέψει το ποσό των 30,000 στερλινών για να μεταφέρει το μωρό που γέννησε πρόωρα στην Κύπρο στη χώρα της.

Η Bethany Smith γέννησε τη μικρή Molly κατά την 25η εβδομάδα της κύησης, ενώ βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στο  νησί μας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sun, η ίδια και ο σύζυγός της Jan Cleathero είναι αντιμέτωποι με ένα λογαριασμό νοσοκομείου 100,000 στερλινών και τετράμηνη παραμονή στην Κύπρο.

«Πρέπει να την πάρω στο σπίτι. Δεν ζήτησα για τίποτα ποτέ βοήθεια στη ζωή μου. Όμως είμαστε σε μια άλλη χώρα, δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα και θέλω απλώς να πάρω τη Molly στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η μητέρα. Εξήγησε ότι, παρά το γεγονός πως τα όργανά της δεν αναπτύχθηκαν πλήρως, το μωρό είναι μια μικρή μαχήτρια και πάει πολύ καλά. Θα ήθελαν, ωστόσο, να την μεταφέρουν σε εξειδικευμένο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατόν.

Ο τοκετός της Bethany ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου, ενώ βρισκόταν για διακοπές μίας εβδομάδας στην Κύπρο μαζί με τον σύζυγο και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους. Αρχικά είχε λίγους πόνους που τους αγνόησε, όμως στην πορεία επιδεινώθηκαν και πήγε στο νοσοκομείο, όπου της είπαν ότι το μωρό έρχεται. «Ήμουν τρομοκρατημένη, ήξερα πως ήταν πολύ νωρίς, φοβόμουν ότι το μωρό δεν θα επιβίωνε. Ένοιωθα τόσο μόνη εκείνη τη στιγμή, ήμασταν τόσο μακριά από το σπίτι και δεν αναμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στη Sun.

Τελικά γέννησε την Molly, η οποία ήταν μόλις 750 γραμμάρια. «Είναι απίστευτο πόσο μικροσκοπική είναι», ανέφερε. Αμέσως μετά τη γέννα, ο σύζυγός της επέστρεψε στο Η.Β. για να πάρει τα άλλα παιδιά και αναμένεται να επιστρέψει αυτή την εβδομάδα για να βρεθεί κοντά στο μωρό του.

Σύμφωνα με την μητέρα, αντιμετωπίζει δυσκολίες επικοινωνίας λόγω της γλώσσας. «Υποτίθεται θα ήταν οικογενειακές διακοπές για να χαλαρώσουμε και τώρα έμεινα εδώ και δεν ξέρω τι θα συμβεί», είπε.

Η Molly γεννήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, αλλά μεταφέρθηκε στο Μακάρειο νοσοκομείο. Η μητέρα της μένει περίπου μία ώρα μακριά και την επισκέπτεται καθημερινά με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. «Πρέπει να επιστρέψω στο σπίτι μου. Είμαστε και οι δύο αυτοεργοδοτούμενοι και έχουμε άλλα δύο παιδιά. Είναι πολύ αναστατωμένα, ξέρουν ότι κάτι συμβαίνει και η μαμά τους και η μικρή τους αδελφή δεν επιστρέφουν», πρόσθεσε.

Για τον λόγο αυτό ξεκίνησε σελίδα στο GoFundMe, με στόχο τη συλλογή 30,000 στερλινών, για το κόστος της μεταφοράς της Molly με air ambulance στη χώρα τους.

 

 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα