Τετάρτη 17 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

  06/07/2022 11:39
Επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

  06/07/2022 11:39

Την επιστροφή της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για άτομα άνω των 12 ετών από την Παρασκευή, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, λόγω της ραγδαίας αύξησης των θετικών περιστατικών που καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με πρόταση για μάσκα σε εσωτερικούς χώρους στο Υπουργικό ο Χατζηπαντέλα

Αν και το προηγούμενο διάστημα, η επιστροφή της μάσκας -εκτός από τα φαρμακεία- φάνταζε απομακρυσμένο σενάριο λόγω της καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε αλλά και του γεγονότος πως θα ήταν δύσκολο να προσαρμοστούν ξανά οι πολίτες, πλέον τα δεδομένα έφεραν πισωγύρισμα. 

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, η πρόταση για επιστροφή της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, ήρθε αφού διαπιστώθηκε πως πολίτες που ήταν θετικοί δεν φορούσαν μάσκα σε χώρους συγχρωτισμού.

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω μέτρα ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα είπε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής άλλες σκέψεις και πως την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρία με τους ειδικούς και εάν προκύψουν οποιεσδήποτε άλλες εισηγήσεις θα συζητηθούν».

Υπενθυμίζεται πως, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα και μόνο τη Δευτέρα καταγράφηκαν μέσα από δειγματοληπτικούς ελέγχους τρεις χιλιάδες κρούσματα, ενώ επίσης καταγράφονται συρροές περιστατικών σε κοινωνικές εκδηλώσεις που μετρούν 15 ως20 άτομα.

Όπως είχε αναφέρει στον REPORTER, η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου,  τα μοντέλα πρόβλεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η Κύπρος θα φτάσει στην κορύφωσή των περιστατικών γύρω στα μέσα Ιουλίου και στη συνέχεια θα αρχίσουν να μειώνονται.

«Είναι μια εικόνα που παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες. Τα συγκεκριμένα μοντέλα, προσμετρούν και άλλους παράγοντες, όπως το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού και τους θανάτους», εξήγησε.

Όσον αφορά τα νοσηλευτήρια, οι νοσηλείες έφτασαν στις 94 με επτά ασθενείς να βρίσκονται στη Μονάδα αυξημένης φροντίδα, ενώ στο Μακάρειο νοσοκομείο νοσηλεύονται πέντε παιδιά θετικά στον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρείς χιλιάδες κρούσματα σε μια μέρα-Προβλέπεται κορύφωση περιστατικών μέσα Ιουλίου

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας