Με πρόταση για μάσκα σε εσωτερικούς χώρους στο Υπουργικό ο Χατζηπαντέλα

Στη σκιά της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, αλλά και των των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, o υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, αναμένεται να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο την πρόταση για επιστροφή της μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων, όσο και των νοσηλευόμενων αυξάνεται όλο και περισσότερο. Ενώ στην αρχή, οι ειδικοί ήταν ανένδοτοι, για πρόταση επιστροφής της μάσκας λόγω των καλοκαιρινών διακοπών και της δυσκολίας να προσαρμοστεί ξανά ο κόσμος, η επιδημιολογική εικόνα δεν αφήνει άλλο περιθώριο. 

Συνεπώς, ο τελικός λόγος ανήκει στα μέλη του Υπουργικού, ωστόσο για την ώρα φαίνεται πως αναμένεται η εισήγηση του Μιχάλη Χατζηπαντέλα να εγκριθεί.

Πάντως, μιλώντας στον REPORTER, η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, συρροές κρουσμάτων συνεχίζουν να παρατηρούνται σε χώρους συγχρωτισμού, οι οποίες ωστόσο δεν είναι μεγάλες σε αριθμό, αλλά μετρούν 15 ως 20 άτομα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σημείωσε η κα Κωνσταντίνου, έφτιαξαν μοντέλα πρόβλεψης και σύμφωνα με τα στοιχεία τους, η Κύπρος θα φτάσει στην κορύφωσή των περιστατικών γύρω στα μέσα Ιουλίου και στη συνέχεια θα αρχίσουν να μειώνονται.

«Είναι μια εικόνα που παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες. Τα συγκεκριμένα μοντέλα, προσμετρούν και άλλους παράγοντες, όπως το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού και τους θανάτους», εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρείς χιλιάδες κρούσματα σε μια μέρα-Προβλέπεται κορύφωση περιστατικών μέσα Ιουλίου

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη