Άρχισαν οι εκπτώσεις-Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβουλές προς τους καταναλωτές για το τι να προσέξουν κατά τις θερινές εκπτώσεις δίνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταναλωτές πριν από την αγορά πρέπει να κάνουν έρευνα για το προϊόν που τους ενδιαφέρει.

«Το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και χαμηλότερη τελική τιμή. Κριτήριο για την αγορά να είναι η τελική τιμή της αγοράς και όχι το ποσοστό έκπτωσης. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής είναι υποχρεωτική. Ο πωλητής όμως διατηρεί το δικαίωμα να αναγράφει μόνο το ποσοστό έκπτωσης, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι απόλυτα κατανοητό και σαφές από τον απλό καταναλωτή», σημειώνεται.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι είναι δυνατό στα προϊόντα των εκπτώσεων να αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές.

«Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη θα έχουν το ίδιο ποσοστό έκπτωσης. Ενημερωθείτε για την πολιτική επιστροφών που εφαρμόζει η επιχείρηση. Ζητάτε απόδειξη αγοράς και φυλάξτε την, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει, τέλος, ότι σε περίπτωση που ο καταναλωτής αντιληφθεί ότι δυνατό να υπάρχουν παραπλανητικές πληροφορίες ή παραβάσεις της Nομοθεσίας για τα Δικαιώματα του Καταναλωτή, μπορεί να αποταθεί στην Αρμόδια Αρχή που είναι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, τηλέφωνο 1429 ή στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στο 22516112.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα