Τετάρτη 30 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Συζήτησε για έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων στις Πρεσβείες η Επ. Εξωτερικών

  05/07/2022 18:22
Συζήτησε για έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων στις Πρεσβείες η Επ. Εξωτερικών

Συζήτησε για έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων στις Πρεσβείες η Επ. Εξωτερικών

  05/07/2022 18:22

Τη δυνατότητα έκδοσης ταυτότητας και διαβατηρίου από τις κυπριακές διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό συζήτησε την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών.

Μετά τη συζήτηση του θέματος, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης, δήλωσε ότι, μέσω της αξιοποίησης ενός συστήματος λήψης βιομετρικών στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα σε Κύπριους πολίτες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ή είναι προσωρινοί επισκέπτες να εκδίδουν ή να ανανεώνουν το διαβατήριο και την ταυτότητά τους.

"Αυτή τη στιγμή μόνο σε 24 από τις 50 διπλωματικές αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέχεται αυτή η δυνατότητα. Άλλες 26 διπλωματικές αποστολές, 10 εκ των οποίων βρίσκονται στο έδαφος της ΕΕ, δεν διαθέτουν σύστημα λήψης βιομετρικών στοιχείων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν άμεσα και αποτελεσματικά τους Κύπριους πολίτες", σημείωσε ο κ. Παντελίδης, προσθέτοντας ότι "αυτό δημιουργεί μια δυσμενή διάκριση σε βάρος Κυπρίων πολιτών και δεν συνάδει με τα πρότυπα που ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να πληροί, προκειμένου να εξυπηρετεί τους πολίτες του στο εξωτερικό".

Ο κ. Παντελίδης σημείωσε ότι η Επιτροπή κάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών να ιεραρχήσει τις διπλωματικές αποστολές που δεν διαθέτουν αυτό το σύστημα και να καταρτίσει έναν προγραμματισμό, ούτως ώστε στα επόμενα χρόνια, με αρχή τον προϋπολογισμό του 2023, να είναι σε θέση να εξοπλίσουν όλες τις διπλωματικές μας αποστολές με αυτή την υποδομή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας