Εξαπέλυσαν πυρά κατά του ΟΚΥΠΥ οι γιατροί-«Απύθμενο θράσος»

Tην ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίωρη στάση εργασίας των ΤΑΕΠ, απαντητική ανακοίνωση προς τον ΟΚΥπΥ εξέδωσε η συντεχνία των κρατικών ιατρών, μέσω της οποίας εξαπολύουν πυρά κατά του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού. 

Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση τους οι ιατροί αναφέρουν ότι «εις βάρος των πολιτών είναι η συνέχιση της παρουσίας συγκεκριμένων ατόμων στη διοίκηση και τον περίγυρο του Ο.Κ.Υπ.Υ. και όχι η στάση εργασίας των Ιατρών των ΤΑΕΠ!».

Προσθέτοντας ότι «αν επιδεικνύαμε την ίδια απάθεια με την διοίκηση του Ο.Κ.Υπ.Υ. σε θέματα ασφάλειας της υγείας ασθενών και προσωπικού θα είμασταν συνένοχοι και δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Έχουμε συνηθίσει το modus operandi σας κύριοι της διοίκησης του Ο.Κ.Υπ.Υ.: Ανικανότητα, απραξία και στο τέλος απύθμενο θράσος να κατηγορείται άλλους για την αποτυχία σας».

Τέλος, σημειώνουν «δώστε γραπτώς τι σχεδιασμούς, τι προβλέψεις, τι ενέργειες, ποια χρονοδιαγράμματα, τι αποτελέσματα έχετε στα χρονίζοντα προβλήματα των ΤΑΕΠ και ας σας κρίνουν οι πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες μετά την εξαγγελία των ιατρών των ΤΑΕΠ για σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 09:00-12:00 το πρωί της Τρίτης, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εξέφρασε την αντίδραση του.

Όπως είχε αναφέρει «η απόφαση των γιατρών του δημοσίου να προχωρήσουν σε στάση εργασίας. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αναφέρει πως η στάση εργασίας, στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ από την ΠΑΣΥΚΙ, στρέφεται εις βάρος των πολιτών, υπονομεύοντας το έργο του Οργανισμού αδικαιολόγητα, στερώντας τους το δικαίωμα για απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας και υγείας».

Ανέφεραν επίσης πως «κατά τη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας, τα ΤΑΕΠ του ΟΚΥπΥ θα λειτουργούν στη βάση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.  Ο Οργανισμός αντιλαμβάνεται ότι, υπάρχει αυξημένος φόρτος λόγω της πανδημίας και οι γιατροί μας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και τονίζει ότι, όλα τα ΤΑΕΠ και δομές των Νοσηλευτηρίων του Οργανισμού είναι στελεχωμένα με ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, χωρίς να υπάρχουν κενά. Σε περιόδους αδειών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, γίνονται όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις με στόχο από την μία όλο το προσωπικό να λάβει την άδεια αναπαύσεως που δικαιούται και από την άλλη να συνεχίζεται η λειτουργία των νοσηλευτηρίων του Οργανισμού».

Τέλος είχε διευκρινίσει πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ έλαβε συγκεκριμένα μέτρα για αναβάθμιση όλων των ΤΑΕΠ, τα οποία υλοποιούνται, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραλύουν τα ΤΑΕΠ οι γιατροί λίγο πριν τις τελικές αποφάσεις για τα εφημερεύοντα

Δειτε Επισης

Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση ε στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ
Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας
Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης
Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη