Eνέργειες Υπ. Υγείας για καθυστέρηση φαρμάκων και επίλυση προβλημάτων για τους ασθενείς

Για τη διαδικασία μεταφοράς καινοτόμων θεραπειών, χημειοθεραπειών και εξειδικευμένων φαρμάκων στις επαρχίες, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως ήδη έχουν τροχοδρομηθεί ενέργειες που θα επιλύσουν τα όποια προβλήματα καθυστέρησης παρατηρούνται προς όφελος των ασθενών. 

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφέρει πως «είναι άξιο αναφοράς το γεγονός πως για πρώτη φορά μετά από οδηγίες του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα αποφασίστηκε η χορήγηση φαρμάκων που εγκρίνονται από την Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων (ΕΟΑ) στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το ΓΕΣΥ, για καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Ημερομηνία έναρξης του νέου προγράμματος ορίστηκε η 1/7/2022».

Ωστόσο όπως αναφέρει η ανακοίνωση «η διαδικασία διαφοροποίησης του λογισμικού συνέτεινε στην καθυστέρηση που παρατηρείται και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε να διευθετηθεί το θέμα του λογισμικού και η διαφοροποίηση της διαδικασίας.

Με νέα εγκύκλιο που στάλθηκε στις 30/6/2022, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι η ημερομηνία έναρξης μετατίθεται για τις 2/10/2022».

Τέλος, σημειώνει ότι «ως εκ τούτου, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος από την 1η Αυγούστου 2022. Το θέμα της έγκαιρης προμήθειας των φαρμάκων από όλα τα νοσηλευτήρια θα επιλυθεί με την ένταξη των καινοτόμων φαρμάκων στους καταλόγους που αποζημιώνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, καθώς η παράδοση στις περισσότερες περιπτώσεις θα γίνεται απευθείας από τις φαρμακευτικές εταιρείες».

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών