Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στοχευμένες επιθεωρήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες παγκύπρια τον Ιούλιο

  04/07/2022 11:38
Στοχευμένες επιθεωρήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες παγκύπρια τον Ιούλιο

Στοχευμένες επιθεωρήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες παγκύπρια τον Ιούλιο

  04/07/2022 11:38

Κατά τον μήνα Ιούλιο 2022 θα πραγματοποιούνται στοχευμένες επιθεωρήσεις σε παγκύπρια βάση σε ξενοδοχειακές μονάδες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και του ελέγχου τήρησης βασικών εργασιακών νομοθεσιών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στις εν λόγω οικονομικές δραστηριότητες σε ότι αφορά τις συνέπειες από την αδήλωτη εργασία και τη μη συμμόρφωση με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας. Παράλληλα, θα γίνονται έλεγχοι σε ότι αφορά την τήρηση βασικών όρων εργοδότησης (μισθός, ώρες εργασίας, εβδομαδιαία off κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας, σε περίπτωση εντοπισμού αδήλωτου ατόμου στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκδίδεται διοικητικό πρόστιμο ύψους €500 πολλαπλασιαζόμενο επί 7 μήνες, εκτός αν αποδειχθεί από την πλευρά του εργοδότη ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μικρότερη. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μεγαλύτερη, το πρόστιμο πολλαπλασιάζεται επί τους πραγματικούς μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι, στην παγκύπρια τηλεφωνική γραμμή 77778577, γίνονται δεκτές ανώνυμες/επώνυμες καταγγελίες/πληροφορίες σε σχέση με αδήλωτη εργασία ή παραβίαση των όρων εργοδότησης.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας