«Ήθελα να βγω στη σκηνή να πάρω το απολυτήριό μου, όπως όλοι»

Μαθητής με μεταναστευτική βιογραφία, είναι ο 15χρονος που στερήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου στη Λάρνακα, να χαρεί την τελευταία μέρα του στο Γυμνάσιο, αφού δεν του επιτράπηκε να παραλάβει το απολυτήριό του κατά την τελετή παράδοσης.

Ο 15χρονος, είχε περάσει δύσκολη χρονιά επειδή αναγκάστηκε να απουσιάζει αρκετές μέρες από τα μαθήματά του, για να συνοδεύει τους γονείς του στο νοσοκομείο. Παρόλα, αυτά το σχολείο του έδωσε δεύτερη ευκαιρία και παρακάθησε στις τελικές εξετάσεις της β' σειράς.

«Είμαι ο μόνος που έμεινε στο σπίτι και ήμουν αναγκασμένος να κάνω όλες τις δουλειές. Να τους πηγαίνω στο νοσοκομείο και όλα αυτά. Έκατσα όμως και διάβασα. Για δύο βδομάδες δεν έκανα τίποτα άλλο, ούτε έβλεπα τους φίλους μου, που είχαν ήδη τελειώσει. Είχα στόχο και ευτυχώς τα κατάφερα», είπε ο 15χρονος μιλώντας στον Αντ1.

Το μόνο που ήθελε, όπως εξιστορεί, ήταν βγει όπως όλοι οι συμμαθητές του στη σκηνή και να παραλάβει το απολυτήριό του. «Ήθελα όπως όλοι να βγω στη σκηνή, μπροστά από τους γονείς, τους καθηγητές και τους βοηθούς διευθυντές να πιάσω το απολυτήριο μου. Δεν ήθελα τίποτα περισσότερο. Όταν με ρώτησαν οι γονείς μου αν θέλω να έρθουν στην αποφοίτηση τους είπα να μην έρθουν γιατί δεν θα με άφηνε ο διευθυντής να βγω στην σκηνή».

Αν και οι γονείς του δεν βγαίνουν συχνά, ήθελαν να παρευρεθούν στη τελετή αποφοίτησης και να καμαρώσουν, όπως όλοι οι γονείς, το γιό τους. «Οι γονείς μου δεν βγαίνουν συχνά έξω, αλλά επειδή είδαν πως έγραψα καλούς βαθμούς και πέρασα με πολύ δυσκολία ήθελαν να με δουν. Δεν ήθελα να δημιουργηθεί ζήτημα αλλά φοβάστε πως επειδή είμαστε πρόσφυγες θα αντιδρούσαν άσχημα και για αυτό δεν ήθελα να είναι εκεί ο πατέρας μου και να μιλήσει με τον διευθυντή».

Ο 15χρονος, όταν είδε τους γονείς των άλλων παιδιών να τον υπερασπίζονται, χάρηκε ωστόσο, είπε πως κανείς από το Υπουργείο Παιδείας, δεν επικοινώνησε μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διευθυντής δεν έδωσε απολυτήριο Γυμνασίου σε έξι μαθητές για ένα… κούρεμα

Υπενθυμίζεται πως ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου, αποφάσισε να μην  δώσει το απολυτήριο κατά τη διάρκεια της τελετής σε έξι μαθητές λόγω των μαλλιών τους. Η απόφασή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση γονιών που βρίσκονταν στο χώρο, οι οποίοι τον εξύβρισαν δημόσια, ενώ μετά το τέλος της τελετής, ο διευθυντής κλείστηκε στο γραφείο του και κάλεσε την Αστυνομία, καθώς δεχόταν απειλές και εξύβριση από μαθητές και γονείς.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και τον συνόδευσαν στο σπίτι του. Μάλιστα, ο διευθυντής έχει εκφράσει την πρόθεση να προβεί σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για τον διευθυντή, ο οποίος και πέρσι είχε προκαλέσει αντιδράσεις, στην απόφασή του να μην δώσει απολυτήριο σε μαθήτρια από την Κένυα, η οποία είχε τα μαλλιά της κοτσιδάκια, κάτι που είναι το παραδοσιακό χτένισμα της χώρας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρατράγουδα στην τελετή αποφοίτησης για το... κούρεμα-Γονιός έριξε κροτίδα

Δειτε Επισης

Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»