Βραβεύθηκαν δέκα οπλίτες για χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης (pics)

Στη βράβευση δέκα κληρωτών οπλιτών της 2021 ΕΣΣΟ, που διακρίθηκαν για τη συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης, προχώρησε την Τρίτη το Υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο μίας εκδήλωσης που «έχει καταστεί πλέον θεσμός με θετικό αντίκτυπο», όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Στον χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Ανδρέας Λουκά, ο κ. Πετρίδης είπε ότι το σχέδιο έχει απώτερο σκοπό να προστατεύσει τις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα των εθνοφρουρών, αλλά και των Συμβασιούχων Οπλιτών, από τη μάστιγα των οδικών δυστυχημάτων. Επεσήμανε, δε, ότι τα στοιχεία δείχνουν πως όλο και περισσότεροι οπλίτες, κληρωτοί και συμβασιούχοι, αξιοποιούν το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχάρη τους βραβευθέντες οπλίτες «για την ευσυνειδησία και την υπεύθυνη συμπεριφορά τους», προσθέτοντας ότι αποτελούν «παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους που υπηρετούν την πατρίδα».

Ο Υπουργός Άμυνας εξήγησε ότι μέσω του Σχεδίου, ο οπλίτης αξιοποιεί το χρόνο που χρειάζεται για τη διακίνησή του, διότι από τη στιγμή που επιβιβάζεται στο λεωφορείο, για την Εθνική Φρουρά θεωρείται ότι ήδη έχει παρουσιαστεί για υπηρεσία στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, βοηθά και την οικογένειά του αποφεύγοντας περιττά έξοδα διακίνησης.

Υπενθύμισε, δε, ότι την περασμένη Παρασκευή περατώθηκε η εβδομάδα οδικής ασφάλειας για τους εθνοφρουρούς. «Η χρήση εξομοιωτών, η ουσιαστική συμμετοχή των πρεσβευτών οδικής ασφάλειας, καθώς και για πρώτη φορά η συμμετοχή από την Ελλάδα του Ινστιτούτου οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» έδωσαν φέτος μια ιδιαίτερη ώθηση καθώς η όλη εκπαίδευση ήταν διαδραστική και ουσιώδης», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου