Αναμένει εισηγήσεις για πιθανή επαναφορά της χρήσης μάσκας ο Χατζηπαντέλα

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε η αυξητική τάση του αριθμού θετικών περιστατικών κορωνοϊού, τη βδομάδα που μας πέρασε, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα τους κινδύνου λόγω της υπερμεταδοτικότητας των νέων παραλλαγών στην Κύπρο.

Είναι στην βάση αυτών που ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα έστειλε επιστολή στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου, στην οποία θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία καλούνται να απαντήσουν μέχρι το απόγευμα. Αφού αξιολογήσει τα δεδομένα και τις εισηγήσεις ο αρμόδιος υπουργός, θα ληφθεί απόφαση εάν παραστεί ανάγκη να διαφοροποιηθούν τα μέτρα κατά της πανδημία.

«Αυτό που ζήτησε ο υπουργός είναι εισηγήσεις και αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας και ποιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να μην αναχαιτιστεί η οποιαδήποτε επιδείνωσης της επιδημιολογικής μας εικόνας. Το ζητούμενο είναι να αποτρέψουμε το πισωγύρισμα», εξήγησε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Σημείωσε πως, αυτό που καταγράφεται και παρατηρείται είναι αύξηση κρουσμάτων σε χώρους συγχρωτισμού και σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως σε γάμους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ακόμα και το ενδεχόμενο επιστροφής της προστατευτικής μάσκας στην καθημερινότητά μας, είναι κάτι που εάν εφαρμοστεί θα φορά συγκεκριμένους χώρους, πέραν των νοσοκομείων και των κλειστών δομών, και όχι όλους. Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενδέχεται να γίνει μόνο με συστάσεις.

Οι οποιεσδήποτε εισηγήσεις αποφασιστούν από του κ Χατζηπαντέλα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα εκτόξευση κρουσμάτων μέσα σε μια βδομάδα-Ανακοινώθηκαν άλλοι δυο θάνατοι

Περισσότερα από 7 χιλιάδες κρούσματα σε μια βδομάδα

Την κακή επιδημιολογική εικόνα, που έχει διαμορφωθεί, όπως ήταν αναμενόμενο καταδεικνύει και ο αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν για την βδομάδα που πέρασε αφού, από τις 17 μέχρι τις 23 Ιουνίου, τα θετικά περιστατικά ξεπέρασαν τις επτά χιλιάδες, ενώ το ποσοστό θετικότητας εκτοξεύθηκε στο 9,77%.

 Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 7.263 νέα περιστατικά, δύο θάνατοι συμπολιτών μας και 47 νοσηλείες. Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι θάνατοι αφορούν γυναίκα, ηλικίας 89 ετών, που απεβίωσε στις 19 Ιουνίου και άνδρα μόλις 37 ετών που απεβίωσε τον Αύγουστο του 2021 αλλά δηλώθηκε εκπρόθεσμα.

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ημέρες ο αριθμός των νοσηλευόμενων έφτασε στους 52 και όπως δήλωσε στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου, είπε πως υπάρχει μια μικρή αύξηση στις νοσηλείες, όπως επίσης αυξημένη ζήτηση υπάρχει για τις μονάδες ταχείας νοσηλείας.

«Ελπίζουμε ο αριθμός των νοσηλευόμενων να σταθεροποιηθεί. Εάν και δεν αναμένεται περαιτέρω αύξηση, εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ότι και αν προκύψει», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Δεν ξεφορτωθήκαμε τον κορωνοϊό»-Αύξηση κρουσμάτων, επαναλοιμώξεις και μέτρα

Δειτε Επισης

Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ