Έστειλαν μήνυμα για τον Ακάμα οι Δήμοι Πόλης και Πέγειας-«Δεν υπάρχουν αδιέξοδα»

Την ανάγκη για ορθολογιστική ανάπτυξη του Ακάμα, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στην προστασία της βιοποικιλότητας, προτάσσουν οι Δήμοι Πόλεως Χρυσοχούς και Πέγειας, ενόψει της επικείμενης εξαγγελίας του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, το οποίο, όπως λένε, θα πρέπει να ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρισμένες σε τρία στρατόπεδα οι κοινότητες Ακάμα με φόντο το τοπικό σχέδιο

Ταυτόχρονα, όμως, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο ανθρώπινος παράγοντας, «ο ίδιος ο κόσμος που ζει και επιβιώνει με πολλές δυσκολίες για τόσα χρόνια στις κοινότητες του Ακάμα, των οποίων οι περιουσίες είναι δεσμευμένες για 33 ολόκληρα χρόνια».

Είναι ισχυρή άποψή μας, προσθέτουν οι δύο Δήμοι, ότι όπου υπερισχύει η λογική και το μέτρο δεν υπάρχουν αδιέξοδα. «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να συνυπάρχουν στον Ακάμα όπως συνέβαινε εδώ και αιώνες» σημειώνουν.

Με την εξαγγελία του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα και την προώθηση ήπιων αναπτύξεων με σεβασμό στο περιβάλλον από τη μια και την παραχώρηση αποζημιώσεων ή την προώθηση ανταλλαγών περιουσιών από την άλλη, θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, η οποία θα απεγκλωβίσει τους ιδιοκτήτες γης και θα βοηθήσει στην παραμονή των νέων στην περιοχή, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να προσφύγουν σε εργασία εκτός των χωριών τους, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Επισημαίνουν επίσης πως το κράτος οφείλει να σεβαστεί τις κοινότητες και τους κατοίκους των περιοχών του Ακάμα, εφαρμόζοντας μέτρα που θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα των κατοίκων, αλλά παράλληλα θα διέπονται και από τις αρχές της αειφορίας.

Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εντός του 2022 για τη λειτουργία του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, ενώ λένε ότι δεν θα γίνει ανεκτή η θυματοποίηση ούτε των κατοίκων ούτε και του φυσικού περιβάλλοντος στο βωμό των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών