Πέμπτη 18 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κλείδωσε υπό προϋποθέσεις η ημερομηνία έναρξης των εφημερευόντων ιατρείων

  23/06/2022 16:30
Κλείδωσε υπό προϋποθέσεις η ημερομηνία έναρξης των εφημερευόντων ιατρείων

Κλείδωσε υπό προϋποθέσεις η ημερομηνία έναρξης των εφημερευόντων ιατρείων

  23/06/2022 16:30

Ο τρόπος λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων αλλά και η ημερομηνία έναρξης τους, ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, οι διοικήσεις του ΟΑΥ και του ΟΚΥπΥ, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, οι πρόεδροι των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ και Κλάδου Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Παιδιατρικής Εταιρείας, και των Εταιρειών Παθολογίας,Γενικής Ιατρικής, και Προσωπικών και Οικογενειακών γιατρών. Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι στόχος είναι η έναρξη των εφημερευόντων ιατρείων να πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου 2022, σε όλες τις επαρχίες, δεδομένου ότι οι επιλυθούν όποιες εκκρεμότητες σε θέματα που έχουν εγερθεί κατά τις προηγούμενες συσκέψεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία του ολοκληρωμένου σχεδιασμού και μοντέλου εφημεριών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, σημειώνει πως όλοι οι εμπλεκόμενοί φορείς αναγνωρίζουν ότι τα Δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Συστήματος Υγείας και ως εκ τούτου η έναρξη του συστήματος εφημεριών θα αρχίσει από τις υποδομές του ΟΚΥπΥ, ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών Υγείας της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Αποφασίζουν για τα εφημερεύοντα ιατρεία-Στο επίκεντρο τα Κέντρα Υγείας

Υπενθυμίζεται πως, τροχοπέδη στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για να παρθεί τελική απόφαση από τους εμπλεκόμενους στάθηκε το κτηριακό ζήτημα που προέκυψε, με τους γιατρούς του δημοσίου να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους όσον αφορά τη χρήση των Δημόσιων Κέντρων Υγείας, από ιδιώτες γιατρούς. 

Το ζήτημα συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες και αυτό που φαίνεται πως τα Κέντρα Υγείας, κέρδισαν έδαφος ως οι ιδανικότεροι χώροι για να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα εφημερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας