Αντιδρούν οι γονείς για τη μετακίνηση του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας

Αντιτίθεται στην μετακίνηση του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας σε άλλο σχολείο, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Σε επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το 2019, σε συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής συζητήθηκε το θέμα της  μεταστέγασης του Μουσικού Γυμνασίου Λάρνακας, που τώρα στεγάζεται στο Γυμνάσιο Δροσιάς, στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου.

«Από τότε πέρασαν τρία χρόνια και το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε οτιδήποτε για να λύσει τα προβλήματα και ανησυχίες που αφορούσαν κυρίως θέματα παιδαγωγικά και υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ δεν άρχισε ένα δομημένο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να καθησυχάσει τις εύλογες ανησυχίες όλων», προσθέτει.

Στην επιστολή η Ομοσπονδία εξάγει το συμπέρασμα πως «η απόφαση αυτή λήφθηκε όχι τόσο για να υλοποιηθεί η πολιτική απόφαση για ίδρυση εξατάξιων μουσικών σχολείων, κάτι με το οποίο, ως θέση αρχής δεν θα διαφωνούσαμε, αλλά για να λυθεί το θέμα του υπερπληθυσμού που υπάρχει στο Γυμνάσιο Δροσιάς που φιλοξενεί επί του παρόντος το Μουσικό Γυμνάσιο. Ακόμα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο υπερπληθυσμός στο Γυμνάσιο Δροσιάς θα επιδεινωθεί λόγω και των εργασιών για τη σεισμική αναβάθμιση του».

Η Ομοσπονδία ζητά να ενημερωθεί κατά πόσον «έχουν ενημερωθεί εγκαίρως, δηλαδή πριν την ημέρα εγγραφής, οι γονείς και οι μαθητές που θα πάνε φέτος στην A΄ Γυμνασίου ότι θα αλλάξει ο χώρος φοίτησης τους και ότι τα παιδιά τους θα φοιτούν σε εξατάξιο. Ακόμα θέλουμε να γνωρίζουμε τη θέση της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής καθώς και της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας για τη δημιουργία, υπό αυτές της συνθήκες αυτού του ιδιόρρυθμου εξατάξιου σχολείου και εάν υπάρχει οποιοσδήποτε στρατηγικός σχεδιασμός για τη λειτουργία εξατάξιων σχολείων, με βάση τον οποίο λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση».

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία θέτει το ερωτημα πως «θα επιλυθούν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, ποια προβλήματα θα δημιουργήσει στις υποδομές για τους μαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου, η χρήση αιθουσών από τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και εάν θα δημιουργηθούν μετακινούμενα Τμήματα εξαιτίας της παραχώρησης αιθουσών για τις ανάγκες του Μουσικού Γυμνασίου».

Ένα άλλο θέμα για το οποίο ζητά ενημέρωση η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης πόλης και επαρχίας Λάρνακας, είναι «τον αριθμό των μαθητών που θα φοιτήσουν τη χρονική χρονιά 2022-2023, στην Α΄ τάξη του Λυκείου Αγίου Γεωργίου, εάν ο αριθμός αυτός θα είναι αυξημένος σε σχέση με τον περσινή περίοδο και εάν υπάρχουν άλλα σχολεία που έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν και άλλους μαθητές».

Αφού αναφέρει πως «το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της Λάρνακας επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα» η Ομοσπονδία διερωτάται «εάν η μεταφορά των προβλημάτων από ένα σχολείο σε άλλο είναι η ενδεδειγμένη λύση».

«Η ευθύνη αυτής της διαχείρισης - ανέγερσης νέων σχολείων όπως και του επανακαθορισμού των εκπαιδευτικών περιφερειών, ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του, που όφειλαν να λάβουν εγκαίρως μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος», σημειώνει.

Η Ομοσπονδία Γονέων «δεν πρόκειται να ανεχτεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική» καταλήγει η επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας