Με χορούς και τραγούδια υποδέχθηκαν τους τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου στην Αγία Νάπα (vid)

Με χορούς και τραγούδια υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί τους 90 επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου κατηγορίας super yacht που έφτασε στη Μαρίνα Αγίας Νάπας το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Δήμος Αγίας Νάπας και η Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Με γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην Μαρίνα Αγίας Νάπας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω μια πρωτοβουλία που είχα αναλάβει προ ετών να δίνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Έχουμε προβεί στη δημιουργία λιμενικής περιοχής περιορισμένης χρήσης περί της Μαρίνας της Αγίας Νάπας και στην έκδοση τελωνειακού διατάγματος, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν τη Μαρίνα Αγίας Νάπας κρουαζιερόπλοια και να αποβιβάζονται επιβάτες. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε όλες τις Μαρίνες της Κύπρου προσβάσιμες προς όλα τα κρουαζιερόπλοια», ανέφερε ο κ. Καρούσος.

«Ευελπιστούμε ότι η σημερινή άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην Μαρίνα της Αγίας Νάπας θα αποτελέσει την απαρχή για αύξηση της επισκεψιμότητας και προσέλκυση συγκεκριμένου τουρισμού, ενδυναμώνοντας έτσι το τουριστικό προϊόν της Επαρχίας Αμμοχώστου», σημείωσε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο, εκτός από τη δημιουργία του αγκυροβόλιου στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, θα προχωρήσει στη δημιουργία αγκυροβόλιου και στη Μαρίνα Παραλιμνίου, διευκολύνοντας έτσι την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου, αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου και δήλωσε πως «είναι γεγονός ότι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έχει φτάσει στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, μια επιπρόσθετη ακτοπλοϊκή συνδεσιμότητα που καθιστά ακόμα τη χώρα μας αλλά και τον Δήμο Αγίας Νάπας πιο ισχυρό στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Μια συνδεσιμότητα η οποία θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα στην εθνική μας οικονομία».

Με αυτό το γεγονός, είπε, πως ανοίγουν πλέον οι πύλες και για άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες να επισκεφθούν τη χώρα και ειδικά την επαρχία Αμμοχώστου.

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, ανέφερε ο κ. Ζαννέττου, είναι ένα στολίδι της Μεσογείου και «είμαι σίγουρος ότι μέσα από την κρίση που βιώνουμε, τέτοιες προσπάθειες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να προχωρήσουμε προς την οικονομική μας ανάπτυξη και όχι μόνο».

Είναι πολύ σημαντική η άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου, γιατί είναι το πρώτο που εισέρχεται στην Κυπριακή Δημοκρατία από την επαρχία Αμμοχωστου μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, ανέφερε ο Κώστας Φυτίρης, Διευθυντής της Ayia Napa Marina.

Το Sea Dream II χωρητικότητας 200 ατόμων με Νορβηγική σημαία, μεταφέρει τουρίστες υψηλής εισοδηματικής τάξης. Οι επιβάτες που έφτασαν σήμερα είναι κυρίως από Ηνωμένες Πολιτείες, Νορβηγία και από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί τη δεύτερη του στάση στην Κύπρο (η πρώτη ήταν 25 Μαΐου 2022 στο λιμάνι της Λεμεσού), ενώ η εταιρεία αποφάσισε να βγάλει από το πρόγραμμά της την Τουρκία. Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στην Κύπρο από το Ισραήλ και πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στους τουρίστες δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και συγκεκριμένα παραδοσιακά προϊόντα όπως μέλι, ελιές, ρίγανη, λουκούμι και σουτζούκος, καθώς και ενημερωτικά έντυπα και χάρτες της περιοχής, ενώ είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια εκ των δύο προσφερόμενων εκδρομών στην ενδοχώρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων