Ξεσπά η Σάβια για το ζήτημα με τις ταυτότητες-«Βρίζουν εμένα και την κόρη μου»

Ξέσπασε η βουλεύτρια του Δημοκρατικού Συναγερμού, Σάβια Ορφανίδου, για τα απαράδεκτα σχόλια που δέχεται τις τελευταίες ώρες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, για το θέμα της διαγραφής στοιχείων γονέων από ταυτότητες των παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκέψεις διαγραφής στοιχείων γονέων από ταυτότητες-Tα ρίχνει σε Αστυνομία το ΥΠΕΣ

Η κα. Ορφανίδου, η οποία επέλεξε να γίνει μητέρα μέσω δότη σπέρματος, έδωσε το παρών της στην συνεδρία της Επιτροπής, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί μέλος της και να αναφερθεί στη δική της εμπειρία, όταν καλέστηκε να συμπληρώσει το πιστοποιητικό γέννησης της κόρης της και άφησε κενό το σημείο που έπρεπε να αναγραφεί το όνομα πατρός.

Αυτή η αναφορά της κας. Ορφανίδου φαίνεται ότι ενόχλησε μερίδα πολιτών, οι οποίοι αποφάσισαν να της επιτεθούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, μιλώντας στον Alpha, με έντονο ύφος υπέδειξε πως τις τελευταίες ώρες δέχεται ένα αισχρό πόλεμο από διάφορες ομάδες του πληθυσμού.

«Βρίζουν εμένα και την κόρη μου, επειδή θεωρούν ότι είναι λόγω της δικής μου περίπτωσης που άνοιξε αυτό το θέμα. Είναι με λύπη που το λέω, επειδή αντιλαμβάνεστε όλοι πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε την οικογένειά μας και πόσο σημαντικό είναι να περνούμε τα σωστά μηνύματα προς τον κόσμο. Κάποιοι άνθρωποι, κάποιοι συμπολίτες μας δεν ξέρουν τι εστί μέτρο, δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τον θυμό ή τη δική τους διαφωνία, με μία άποψη που είναι απόλυτα σεβαστή».

Ερωτηθείσα αν μπήκε στη διαδικασία να τους απαντήσει, η κα. Ορφανίδου σημείωσε πως το έκανε σε πολύ λίγα σχόλια, καθώς θεωρεί πως δεν μπορείς να τα βάλεις με ανθρώπους που έχουν χάσει το μέτρο της λογικής.

«Το θέμα έχει ανοίξει από το 2012, είναι θέμα που προωθεί η ΕΕ, είναι θέμα που πρέπει να μελετήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, εφαρμόζεται σε αρκετές από τις 26 Ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από εμάς. Είναι κάτι που έχει να κάνει με τη σχέση του πολίτη και του κράτους, δεν έχει σχέση με το πώς βλέπουμε την οικογένειά μας και το πόσο τιμούμε τον πατέρα και την μητέρα μας, που πρέπει να είναι κορώνα στο κεφάλι μας, για όλους. Είναι πραγματικά τραγικό εν έτη 2022 να ακούω αίσχη για τον τρόπο που επέλεξα να κάνω παιδί, εγώ και τόσες άλλες γυναίκες, αλλά και εκφράζονται γι’ αυτά τα ορφανά, που δεν έχουν πατέρα και μητέρα και στιγματίζονται καθημερινά, με αυτές τις αναχρονιστικές μεθόδους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλη έρευνα για την ευθανασία-Οι επιφυλάξεις, οι λόγοι και η στάση για παιδιά

Αναφερόμενη στη δική της εμπειρία, σημείωσε πως ήταν πολύ άσχημη, αφού άφησε κενό το έντυπο, όσον αφορά στα στοιχεία του πατρός, ενώ τόνισε πως τώρα έχει την ευκαιρία να πει την άποψή της και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, καθώς το θέμα ανέδειξαν η Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.  

Πάντως, η φωνή της βουλεύτριας του ΔΗΣΥ φανέρωνε την ένταση που την διακατείχε, αφού οι απαντήσεις της ήταν σε έντονο ύφος, καθώς όπως εξήγησε την έχει ενοχλήσει πάρα πολύ το όλο ζήτημα.

«Μπορεί να είναι πρώτη φορά που με έχει ενοχλήσει κάτι, επειδή αφορά τον τρόπο που άλλοι εκφράζονται για την ίδια μου την κόρη και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό. Ούτε στην πολιτική ζωή, ούτε πουθενά αλλού».

Μάλιστα, όταν έφτασε η στιγμή να αναφερθεί στη δική της οικογένεια, χρειάστηκε να κάνει μία μικρή παύση, κάποιων δευτερολέπτων, επειδή είχε συγκινηθεί.

«Ο θεσμός της οικογένειας πρέπει να ενισχυθεί στην Κύπρο, μας κρατά αυτός ο θεσμός και είμαι πάρα πολύ υπερήφανη για τη δική μου οικογένεια, για τον πατέρα μου και για την μητέρα μου, γι΄ αυτό τον λόγο και αυτός ο ανελέητος πόλεμος που έχει ξεκινήσει στοχεύοντας την περίπτωσή μου και προσπαθώντας να περάσουν κάποια λανθασμένα μηνύματα, προωθώντας τις δικές τους αναχρονιστικές τάσεις, δεν θα γίνει αποδεχτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόβουν νομική αρωγή σε θύματα βίας-«Ρωτούν για τα βαμμένα νύχια και μαλλιά τους»

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας