Απαντά στο ΑΚΕΛ για τους καθηγητές μουσικής το ΥΠΠΑΝ-«Δεν τίθεται θέμα απόλυσης»

Η μεταβολή που έχει επέλθει με αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τους καθηγητές των Μουσικών Σχολείων είναι πολύ περιορισμένη και αφορά 15-20 διδακτικές περιόδους παγκυπρίως, απαντά το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το ΑΚΕΛ.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει πως οι ανάγκες σε όλες τις ειδικότητες θα καλυφθούν πλήρως στη βάση θεσπισμένων γνωστών σε όλους διαδικασιών.

Διευκρινίζει ότι προχώρησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στην κάλυψη των αναγκών των Μουσικών Σχολείων, με τοποθέτηση εκπαιδευτικών από τα μητρώα ειδικοτήτων και ότι ανάγκες καλύπτονται από εκπαιδευτικούς και στο βαθμό που υπάρχουν πρόσθετες ανάγκες, με αγορά υπηρεσιών.

«Το γεγονός ότι φέτος φαίνεται να υπάρχουν μερικοί εκπαιδευτικοί περισσότεροι που συμμετείχαν στις εξετάσεις και συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο "διορισίμων" εξασφαλίζοντας έτσι και διορισμό στα Μουσικά Σχολεία, είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη εξέλιξη», επισημαίνει προσθέτοντας πως αυτοί που συμμετείχαν στις διαδικασίες αγοράς υπηρεσιών γνώριζαν αυτή τη διαδικασία και θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, όπως και οι συνάδελφοί τους που τώρα τυγχάνουν διορισμού.

Σημειώνει περαιτέρω ότι τα γνωστικά αντικείμενα της χορωδίας και της παραδοσιακής μουσικής θα εξυπηρετούνται πλέον από το υφιστάμενο, εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, το οποίο υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί με επιτυχία το αντικείμενο αυτό στα Μουσικά Σχολεία και δεν τίθεται θέμα απόλυσης κανενός.

Το Υπουργείο Παιδείας, ως αναθέτουσα Αρχή, ευχαριστεί για τη συνεργασία τους εκπαιδευτές που επηρεάζονται, ευελπιστώντας σε μελλοντική συνεργασία.

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Το Ισραήλ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την επίθεσή του στο Ιράν και δεν την έγκρινε
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα