Έξαλλοι οι γονείς της Αγγλικής Σχολής με την αύξηση διδάκτρων-Ζητούν διαφάνεια

Φωνές διαμαρτυρίας από γονείς μαθητών που φοιτούν στην Αγγλική Σχολή, έφερε η νέα αύξηση στα δίδακτρα, την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας εσωτερικός πόλεμος για τις ακαδημαϊκές μεταρρυθμίσεις στη σχολή.

Όλα άρχισαν λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, όταν οι γονείς έλαβαν επιστολή από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της σχολής, για επιπλέον αύξηση στα δίδακτρα για την ακαδημαϊκή χρονιά, 2022-2023, που όπως σημειώνουν, είναι η δεύτερη αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Στη σχετική επιστολή το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, επισημαίνει μεταξύ άλλων, πως παρόλο που μία από τις οικονομικές προτεραιότητες είναι η διασφάλιση της διατήρησης των διδάκτρων στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, διασφαλίζοντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και υποδομής που αναμένεται και παρόλο που η Σχολή κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να απορροφήσει τυχόν αυξημένες δαπάνες, η αύξηση των διδάκτρων έχει καταστεί αναπόφευκτη.

Στην αντίπερα όχθη, μερίδα γονέων διαμαρτύρεται και ζητά διαφάνεια στις οικονομικές υποθέσεις που αφορούν την Αγγλική Σχολή. Όπως πληροφορείται ο REPORTER, πολλές είναι οι περιπτώσεις γονέων που απέστειλαν επιστολές και επικαλούμενοι την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία που είχαν σημαντική αρνητική επίδραση στην οικονομία της Κύπρου, κάτι που επηρέασε τη δυνατότητα πολλών γονέων να πληρώνουν συνεχώς αυξανόμενα δίδακτρα, ζητώντας εξηγήσεις για τη νέα αύξηση.

Επίσης στις επιστολές τους, υπενθυμίζουν πως οι γονείς είναι αυτοί που παρέχουν το περισσότερο ποσοστό του κόστους λειτουργίας του σχολείου και ως εκ τούτου ζητούν πληροφορίες που αφορούν για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου για να κρατήσει χαμηλά το κόστος του σχολείου, στοιχεία προγραμματισμού για τα έσοδα και το κόστος του σχολείου και ανάλυση του κόστους, όπως επίσης και να τύχουν ενημέρωσης για τις ακαδημαϊκές αλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σηκώνουν ασπίδα προστασίας στη διεύθυνση, απειλούν με μέτρα οι γονείς της Αγγλικής Σχολής

Εσωτερικός πόλεμος για τις μεταρρυθμίσεις

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό έχει προκληθεί αναστάτωση λόγω των ακαδημαϊκών μεταρρυθμίσεων που έχουν προκριθεί μετά από έρευνα του International Statistical Institute (ISI), το 2016. Μεταρρυθμίζεις οι οποίες εδώ και χρόνια δεν προχωρούν σε κανένα επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε αλλαγές, σε μια πρόσφατη συνεδρία, η πλειοψηφία του συμβουλίου, τις απέρριψε. Εναντίον, μάλιστα των μεταρρυθμίσεων ψήφισαν μέλη του ΔΣ που δεν έχουν παιδιά που φοιτούν στη Σχολή, σ΄ αντίθεση με τα μέλη που έχουν παιδιά στη Σχολή, τα οποία ψήφισαν υπέρ.

Η απόφαση αυτή, έφερε νέα αναστάτωση στη Σχολή, που από την προηγούμενη χρονιά απασχολεί έντονα τον τομέα της εκπαίδευσης, αφού ο Διευθυντής της Σχολής και υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων, David Lambon, οδηγείται προς παραίτηση.

Πάντως αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως οι σχετικές εξελίξεις συνδέονται άρρηκτα με την στάση εργασίας στην οποία προχώρησαν κατά την περσινή σχολική χρονιά, οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών της Αγγλικής Σχολής.

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2021, περισσότεροι από 800 γονείς μαθητών της Αγγλικής Σχολής, υπέγραψαν αναφορά με την οποία, μεταξύ άλλων, εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στις προσπάθειες της νέας διοίκησης και του Διευθυντή της Σχολής David Lambon για τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης. Τώρα, οι γονείς επανήλθαν με νέα αναφορά υπογραφών.

Συγκεκριμένα στην αναφορά με τίτλο,«Vote of confidence to our headmaster, David Lambon, and his reforms», σημειώνεται πως οι προσπάθειες μεταρρυθμίσεων στη Σχολή ματαιώνονται από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που αρνούνται να εγκρίνουν μέτρα που είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση του ακαδημαϊκού επιπέδου της.

«Ως γονείς των μαθητών του σχολείου, α) επαναλαμβάνουμε την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξή μας στον διευθυντή και στις προσπάθειές του να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για το μέλλον της Σχολής, β) καλούμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να προβούν σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη συνέχιση της εφαρμογής αυτών των μεταρρυθμίσεων, γ)καλούμε κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου που δεν είναι πρόθυμο να υποστηρίξει την εφαρμογή τέτοιων μεταρρυθμίσεων να παραιτηθεί, διαφορετικά καλούμε το Υπουργικό Συμβούλιο να ασκήσει τις εξουσίες του για την απομάκρυνση αυτού του μέλους από το Διοικητικό Συμβούλιο, δ) καλούμε όλα τα μέλη του προσωπικού να συνεργαστούν με τον Διευθυντή και το Διοικητικό Συμβούλιο για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και ε) καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη λήψης μέτρων για τον έλεγχο των αυξανόμενων δαπανών του διδακτικού προσωπικού που έχουν οδηγήσει σε συνεχείς αδικαιολόγητες αυξήσεις στα δίδακτρα», αναφέρουν.

Μέχρι σήμερα η νέα αναφορά μετρά εκατοντάδες υπογραφές από γονείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση η Αγγλική σχολή μετά την απεργία-Δίνει εξηγήσεις για την απόλυση

Δειτε Επισης

Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»