Τρείς τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας λειτουργεί το Hope For Children για τα παιδιά

Το “Hope For Children” CRC Policy Center ως ανθρωπιστικός οργανισμός που παρέχει υπηρεσίες για την στήριξη των παιδιών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, λειτουργεί τις τρεις γραμμές βοήθειας για τα παιδιά της Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά.  

Συγκεκριμένα, στην Κύπρο λειτουργεί η Γραμμή βοήθειας Hope For Children 1466, η οποία είναι δωρεάν τηλεφωνική στήριξη σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες στην Κύπρο. H γραμμή βοήθειας λειτουργεί 24/7 και παρέχει ψυχολογική, κοινωνική και νομική υποστήριξη, συμβουλές και καθοδήγηση σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία των παιδιών. 

Επίσης λειτουργεί η Ευρωπαϊκή γραμμή βοήθειας για παιδιά και εφήβους 116 111, η οποία λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 20:00 και κάθε Σάββατο από τις 9:30 έως τις 14:00. Στην Κύπρο, η Ευρωπαϊκή Γραμμή Βοήθειας λειτουργεί με τη συνεργασία των HFC και ΣΠΑΒΟ. Η γραμμή παρέχουν την ευχέρεια στους ανήλικους να μιλήσουν για οτιδήποτε τους απασχολεί. 

Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γραμμή βοήθειας 116000, Ευρωπαϊκή γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά, λειτουργεί σε 24/7, 365 ημέρες το χρόνο και στοχεύει στην πρόληψη και χειρισμό περιπτώσεων εξαφανισμένων παιδιών και στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υποστήριξης για τους συγγενείς των παιδιών που αγνοούνται. Η γραμμή λειτουργεί με τη συνεργασία των HFC και ΣΠΑΒΟ, και με πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομία Κύπρου. 

Αναφέρεται ακόμα ότι το HFC είναι μέλος του Child Helpline International (CHI),  διεθνή οργανισμού με 166 μέλη από 139 χώρες και εδάφη σε όλο τον κόσμο. Το CHI συντονίζει πληροφορίες, γνώσεις και δεδομένα που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν συστήματα προστασίας των παιδιών παγκοσμίως, καθώς και για να βοηθήσουν τα μέλη τους να προωθήσουν τα δικαιώματα των παιδιών. Είναι επίσης μέλος της Ομοσπονδίας Εξαφανισμένων Παιδιών στην Ευρώπη (Missing Children Europe). 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Γραμμές Βοήθειας το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με το “Hope For Children” CRC Policy Center στο 22103234 ή να μεταβεί στην ιστοσελίδα www.uncrcpc.org.cy  

Η 17η Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για παιδιά. Οι Γραμμές Βοήθειας συντείνουν να δημιουργούν ένα ασφαλές πλαίσιο για τα παιδιά έτσι ώστε να εισακουστούν και να επιδιώξουν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.  Συγκεκριμένα, η πρόσβαση σε γραμμή βοήθειας είναι εύκολη, προσφέρεται δωρεάν και τις περισσότερες φορές είναι ανώνυμη, κάτι το οποίο μπορεί να διευκολύνει ένα παιδί να αναζητήσει βοήθεια και να συζητήσει μια ανησυχία ή μια κατάσταση που το απασχολεί, αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια