Ζητά την επιστροφή της αγριόγατας Σαβάνας στον κηδεμόνα της το Κόμμα για τα Ζώα

Αντίδραση για τη μεταφορά της αγριόγατας Σαβάνα, η οποία τραυμάτισε το τρίχρονο παιδάκι, σε ζωολογικό κήπο, εξέφρασε το Κόμμα για τα Ζώα, το οποίο ζητά να επιστραφούν την επιστροφή της γάτας στον κηδεμόνα της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου πέραν από το γεγονός ότι διαφωνεί με τον εγκλεισμό της γάτας στον ζωολογικό κήπου Λεμεσού, θέλει να τονίσει ότι οι διαδικασίες που αφορούν την ΚΑΔ 95/2021 παρακάμφθηκαν. Επιπλέον, δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη οι φυσικές και ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες του ζώου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αγριόγατα Σαβάνας επιτέθηκε στο τρίχρονο αγοράκι-Τι διερευνά η Αστυνομία

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν λήφθηκε υπόψη ότι το συγκεκριμένο ζώο όλο αυτό το χρονικό διάστημα αντιμετωπιζόταν ως κατοικίδιο, και ως εκ τούτου αναπτύχθηκαν σε αυτό ο ανάλογος χαρακτήρας και συμπεριφορές. Ζούσε με τον κηδεμόνα του, φροντιζόταν και εξαρτιόταν από τον κηδεμόνα του, εκπαιδεύτηκε για τη διαβίωσή του σε σπίτι και τη συνύπαρξή του με ανθρώπους ως μέλος της οικογένειάς τους.

Δεν μπορεί αυτό το ζώο να ζήσει στο φυσικό του περιβάλλον, υποστηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα. «Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έχουν δοθεί (και ευχόμαστε να μην αληθεύει αυτή η πληροφορία) η γάτα θα βρίσκεται στο ΖΚ Λεμεσού και θα είναι προς κοινή θέα για τους επισκέπτες του», προστίθεται.

«Καλούμε τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος όπως ερευνήσει και δώσει οδηγίες για να διαπιστωθεί κατά πόσον με βάση τον νόμο περί ευημερίας των ζώων 46(Ι)1994 ο οποίος τροποποιήθηκε τον Μάρτιο του 2021 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και σύμφωνα με την Κ.Δ.Π (Κανονιστική Διάταξη) 95/2021, ακολουθήθηκαν ή όχι οι σωστές διαδικασίες, όπως επίσης κατά πόσον η ενέργεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών η οποία έδωσε την άδειά της για τη μεταφορά της γάτας στον ΖΚ Λεμεσού, εάν και κατά πόσον συνάδει με την εθνική νομοθεσία περί ζωολογικών κήπων 81/2002 όπου κατά την γνώμη μας παραβιάστηκαν σχετικά άρθρα».

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα αναμένει, καταλήγει η ανακοίνωση, «άμεσα τις απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα, και βέβαια επιθυμούμε εκτενή έρευνα για να διαφανεί ποιοι τελικά έδωσαν ή δεν έδωσαν την άδεια για  να περάσει η γάτα από τα σημεία ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας ή κατά πόσον τελικά κάποιοι έκαναν ή δεν έκαναν τα στραβά μάτια, και φυσικά επανέρχεται ξανά το θέμα της εκπαίδευσης για συναφή θέματα,  των λειτουργών είτε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ή του Τελωνείου ή της αστυνομίας».

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια