Απασφάλισε ο Πρόδρομος κατά του ΑΚΕΛ για τα τετράμηνα-«Απίστευτη εμμονή»

Στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ, για το θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε και παιδαγωγικό έκτρωμα, για ακόμη μία φορά, θέλησε να απαντήσει ο υπουργός Παιδείας. Σε γραπτή του δήλωση, λίγο πριν μεταβεί στη Βουλή, για να δώσει απαντήσεις για τον θεσμό και την πορεία του, ο Πρόδρομος Προδρόμου, με σκληρή γλώσσα, τονίζει πως το κόμμα της Αριστεράς, «με απίστευτη εμμονή» προσπαθεί να παρεμποδίσει τη μεταρρύθμιση.

Συγκεκριμένα, ο Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει πως «θα πρέπει να παρατηρήσω ότι το κόμμα αυτό, από το 2017 που μειοψήφησε στη Βουλή, με απίστευτη εμμονή προσπαθεί διαρκώς να παρεμποδίσει τη μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης στον τομέα της αξιολόγησης. Χωρίς να διστάζει να δημιουργεί συνεχώς αναστάτωση στα σχολεία, για να ικανοποιεί τις ιδεολογικές εμμονές του».

Στη συνέχεια ο υπουργός εξέφρασε την απορία «πότε θα αντιληφθεί το ΑΚΕΛ ότι με την εμμονή του στην ισοπέδωση και την άσκηση λαϊκισμού πλήττει το δημόσιο σχολείο;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: «Πάρε τις πίσω υπουργέ» φώναξαν ξανά οι μαθητές, διαμαρτυρήθηκαν για τετράμηνα

Πρόσθεσε, δε, πως πράγματι, φαίνεται να υπάρχουν δυο διαφορετικές πολιτικές φιλοσοφίες. «Από τη μια προτείνεται μια πολιτική που επιδιώκει να ενισχύσει την ποιότητα στο δημόσιο σχολείο. Και για να υπάρχει ποιότητα, να καλλιεργούνται αξίες και να εφαρμόζεται αξιοκρατία, θα πρέπει να υπάρχει και αξιολόγηση. Από την άλλη υπάρχει και η πρόταση του ΑΚΕΛ για ισοπέδωση. Όμως, αυτή η ίδια πολιτική φιλοσοφία της ισοπέδωσης και του άκοπου λαϊκισμού, που εφαρμόστηκε σε διάφορους τομείς όταν διακυβέρνησαν, είναι που οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία».

Συνεχίζοντας, ο Πρόδρομος Προδρόμου επεσήμανε πως «και επειδή πράγματι χρειάζεται σοβαρότητα και προσπάθεια στην παιδεία και επειδή στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν στο σχολείο και στη ζωή ότι “τ’ αγαθά κόποις κτώνται”, θα πρέπει να κρατήσουμε μακριά εκείνους που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προβάλλουν αστέρευτο λαϊκισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ξέκοψε για τα τετράμηνα ο Προδρόμου-«Η λογική της ισοπέδωσης δεν είναι αποδεκτή»

Καταλήγοντας, υπέδειξε πως «στο πλαίσιο του διαλόγου έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα βελτιωτικές προτάσεις που μπορεί να αποφορτώσουν αισθητά τις σχετικές διαδικασίες στο σχολείο. Με την κεκτημένη ταχύτητα άρνησης και μηδενισμού, το ΑΚΕΛ φαίνεται να μην μπορεί ούτε να δει ούτε να αντιληφθεί προτάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αργούν οι διακοπές για το Υπ. Παιδείας-Νωρίς στα έδρανα για τα τετράμηνα

Υπενθυμίζεται ότι, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοδίφης, σε γραπτή του ανακοίνωση, την περασμένη Παρασκευή, ανέφερε πως ενώ υπάρχει ήδη ανοιχτό το μέτωπο των εξετάσεων τετράμηνων, το οποίο αποτελεί ένα πραγματικό καρκίνωμα για την κυπριακή εκπαίδευση αλλά και ένα βασανιστήριο για χιλιάδες μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, «το Υπουργείο Παιδείας έρχεται με νέες αυθαίρετες, πρόχειρες και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση προτάσεις, να πειραματιστεί και πάλι σε βάρος των παιδιών με νέες αλλαγές. Χωρίς να προηγηθεί οποιοσδήποτε διάλογος με τους εκπαιδευτικούς εταίρους, την ΟΕΛΜΕΚ, τους μαθητές και τους γονείς αλλά και χωρίς καμία διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Τα τελευταία χρόνια το θεσμοθετημένο συμβούλιο παιδείας το οποίο είναι υπεύθυνο για το διάλογο μεταξύ των εκπαιδευτικών εταίρων και των πολιτικών δυνάμεων δεν λειτουργεί».

Ο βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης σημείωσε πως «αυτή η συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας δημιουργεί και πάλι σημαντικές αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς, ναρκοθετεί το πεδίο για το επόμενο χρονικό διάστημα και πολύ φοβούμαστε ότι αντί να δίνονται λύσεις στα πολύ σοβαρά υπαρκτά ζητήματα όπως το φιάσκο με τις εξετάσεις τετράμηνων θα δημιουργηθούν πολλά αλλά φιάσκο. Καλούμε για ακόμα μία φορά τον Υπουργό Παιδείας να αντιληφθεί ότι ασχολείται με ένα πολύ σοβαρό χαρτοφυλάκιο και να κάνει διάλογο, να ζητήσει επιστημονική στήριξη και να σταματήσουν επιτέλους οι πειραματισμοί σε βάρος των παιδιών μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προδρόμου εναντίον όλων για τα τετράμηνα στη Γ’ Λυκείου-Σύμμαχος μόνο ο ΔΗΣΥ

Δειτε Επισης

Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας