Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πυρά γονιών παιδιών με εγκεφαλική παράλυση κατά ΟΑΥ-«Μας έχει αποκλείσει»

  15/04/2022 11:12
Πυρά γονιών παιδιών με εγκεφαλική παράλυση κατά ΟΑΥ-«Μας έχει αποκλείσει»

Πυρά γονιών παιδιών με εγκεφαλική παράλυση κατά ΟΑΥ-«Μας έχει αποκλείσει»

  15/04/2022 11:12

Η Οργάνωση «Αγκαλιά Ελπίδας», με ανακοίνωση της, διαμαρτύρεται ότι έχει αποκλειστεί από τη συμμετοχή στην Αd Ηoc Επιτροπή, η οποία συστάθηκε από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), για να συζητήσει το θέμα της μείωσης  / αποκοπής  φυσιοθεραπειών από τα παιδιά 12 χρόνων και άνω και τους ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση.

Καλεί τον Υπουργό Υγείας, να παρέμβει για να ανασταλεί η απόφαση του ΟΑΥ και να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να εξευρεθούν οι ορθές λύσεις προς όφελος της υγείας των ασθενών με εγκεφαλική παράλυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεγύμνωσαν το κράτος, λύγισαν τους βουλευτές-«Βρίσκομαι εδώ για να εκλιπαρώ»

Σημειώνει ότι η συζήτηση γίνεται εκ των υστέρων για μια απόφαση που λήφθηκε με διαδικασίες εκτός νόμου και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, δημιουργώντας ανισότητες και πλημμελή παροχή υπηρεσιών υγείας.

Δυστυχώς, αναφέρει η Οργάνωση, ο ΟΑΥ συνεχίζει να αγνοεί και να παραβλέπει τις προτροπές του Υπουργού Υγείας, ο οποίος τον κάλεσε να αναστείλει την απόφαση για μείωση / αποκοπή των φυσιοθεραπειών παιδιών 12χρονών και άνω και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση και όπως γίνει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να ληφθούν οι ορθές αποφάσεις προς όφελος των ασθενών .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξαλλοι οι γονείς παιδιών με εγκεφαλική παράλυση, απειλούν με δυναμικά μέτρα

«Οι μόνοι δυσμενώς επηρεαζόμενοι ασθενείς από την απόφαση, είναι τα παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση και σήμερα δεν θα έχουν εκπροσώπηση στη συνάντηση της Αd Ηoc Επιτροπής», προστίθεται.  

Αναφέρει περαιτέρω ότι ο ΟΑΥ και η Ομοσπονδία Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) "δεν δέχτηκαν την παρουσία καταξιωμένων επιστημόνων που η «Αγκαλιά Ελπίδας» έχει εισηγηθεί και οι οποίοι είναι εις βάθος γνώστες του αντικειμένου τόσο κλινικά όσο και ακαδημαϊκά, και μπορούν να συμβάλουν για να διαφανούν οι πραγματικές ανάγκες των παιδιών και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Εκπτώσεις» στις θεραπείες παιδιών με εγκεφαλική παράλυση-Αντιδράσεις από γονείς

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας