Πέμπτη 18 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μαθητές κοροϊδεύουν άτομα με ειδικές ικανότητες-Παίρνει μέτρα το Υπουργείο Παιδείας

  29/03/2022 08:50
Μαθητές κοροϊδεύουν άτομα με ειδικές ικανότητες-Παίρνει μέτρα το Υπουργείο Παιδείας

Μαθητές κοροϊδεύουν άτομα με ειδικές ικανότητες-Παίρνει μέτρα το Υπουργείο Παιδείας

  29/03/2022 08:50

Σε μία απαράδεκτη πράξη έχουν προβεί μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, αφού φαίνεται ότι αποφάσισαν να θέσουν στο στόχαστρό τους άτομα με ειδικές ικανότητες και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τα κοροϊδεύουν. Μία κίνηση που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας.

Το γεγονός έχει γνωστοποιηθεί σε όλες τις διευθύνσεις Μέσης Εκπαίδευσης, αφού έχει σταλεί και ενημερωτική εγκύκλιος, που φέρει την υπογραφή του Κυπριανού Λούη και στην οποία καταδικάζεται η συγκεκριμένη πράξη, ενώ δίνονται οδηγίες όπως γίνουν διάφορες δράσεις από πλευράς σχολείου, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται πως «μετά λύπης γίναμε γνώστες καταδικαστέων περιστατικών από μαθητές/μαθήτριες στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιδεικνύουν έλλειψη σεβασμού σε άτομα με ειδικές ικανότητες».

Η θέση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι ευρέως γνωστή, διαχρονική και κάθετη, προστίθεται στην εγκύκλιο. Περιστατικά που έχουν ως στόχο την υποβάθμιση του σεβασμού στα δικαιώματα του ανθρώπου και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απολύτως απαράδεκτα και καταδικαστέα.

Η προώθηση της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποτελούν διαχρονικούς και απαράβατους στόχους της κυπριακής εκπαίδευσης. Όπως ορίζεται ρητά και στο προοίμιο της νομοθεσίας «περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμος του 1999 (113(I)/1999)», η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών με ειδικές ικανότητες ανυψώνει ολόκληρη την εκπαίδευση και τα δικαιώματα των παιδιών αυτών κατοχυρώνονται στις διεθνείς διακηρύξεις και συμβάσεις που έχουν επικυρωθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων όπως συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών σε θέματα δικαιωμάτων του ατόμου με ειδικές ικανότητες και στην άμεση καταπολέμηση απαράδεκτων συμπεριφορών που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας