Παίρνει σάρκα και οστά η χορηγία σε πρόσφυγες για απώλεια χρήσης-Ικανοποιημένη η Σούπερμαν

Ως ιστορική χαρακτηριζεται η σημερινή ημέρα για τον προσφυγικό κόσμο, αφού κατατέθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων,  στην Ολομέλεια της Βουλής  η πρόταση νόμου που τροποποιεί το βασικό νόμο του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών για να είναι σε θέση να παραχωρεί οικονομική χορηγία σε δικαιούχο πρόσωπο για σκοπούς απώλειας εσόδων από τη μη εκμετάλλευση της περιουσίας του συνεπεία της τουρκικής εισβολής.   

Μιλώντας στον REPORTER η βουλεύτρια Κερύνειας του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ρίτα Σούπερμαν και ερωτηθείσα για την πρόταση Νόμου, ανέφερε πως, «πρόκεται για  ένα γεγονός που προσωπικά με κάνει να νιώθω περήφανη γιατί το θέμα της απώλειας χρήσης ήταν  προεκλογική μου δέσμευση  για την οποία εργάστηκα και κατά καιρούς αναδείκνυα με κάθε ευκαιρία, όπως στην ομιλία μου κατά τη ψήφιση των προϋπολογισμών τον περασμένο Δεκέμβριο».

Για  την ετοιμασία της πρότασης, σημειώνει η κα. Σούπερμαν, «υπήρξε συνεργασία με παράγοντες άλλων κομμάτων αλλά  και προετοιμάστηκε το έδαφος με συσκέψεις που έγιναν σε κομματικό  επίπεδο με  άλλα εμπλεκόμενα άτομα». 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο Πρόεδρος του, συνεχισε, «αγκάλιασε την πρόταση και θα πρωτοπορήσει μέχρι και την τελική μορφή της που θα πάρει μέσα από τις συζητήσεις της Επιτροπής Προσφύγων. Η πρόταση συζητήθηκε με τα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων και αφού βρέθηκε η κοινή συνισταμένη συνυπογράφηκε από τα μέλη της Επιτροπής αλλά και από άλλους βουλευτές μη μέλη της Επιτροπής». 

Την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίηση της, γιατί όπως είπε, «είναι πολύ σημαντική η σύμπνοια μεταξύ των βουλευτών γιατί ακριβώς είναι μακρύς ο δρόμος προς την τελειοποίηση και ολοκλήρωση της αλλά και στον τρόπο που θα λειτουργήσει  ειδικότερα την εξεύρεση των κεφαλαίων». 

«Είμαι αισιόδοξη και ελπίζω ότι δεν θα επικρατήσουν οι μικροκομματικές  σκοπιμότητες  είτε προς οικειοποίηση της πρότασης είτε προς τον άκρατο λαϊκισμό.Σημασία έχει όπως εργαστούμε όλοι για να παραδώσουμε στον προσφυγικό κόσμο έστω και αργά ένα λιθαράκι δικαίωσης. Τους το χρωστούμε», κατέληξε η κα. Σούπερμαν. 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»