Δευτέρα 5 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αναβολή στην συνεδρία για εξέταση αλλαγών για την κάρτα φιλάθλου λόγω κορωνοϊού

  15/03/2022 14:08
Αναβολή στην συνεδρία για εξέταση αλλαγών για την κάρτα φιλάθλου λόγω κορωνοϊού

Αναβολή στην συνεδρία για εξέταση αλλαγών για την κάρτα φιλάθλου λόγω κορωνοϊού

  15/03/2022 14:08

Αναβολή παίρνει η συζήτηση για το φλέγον ζήτημα της τροποποίησης της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου, που ήταν ορισμένη για να τεθεί επί τάπητος, την ερχόμενη Παρασκευή, στην Επιτροπή Νομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω ασθενείας με κορωνοϊό, βουλευτή της Επιτροπής, η συνεδρία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και ως εκ τούτου, το θέμα μετατίθεται στην ατζέντα της Τετάρτης 24 Μαρτίου.

Στη συνεδρία,  έχουν κληθεί να παρευρεθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας, της Νομικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, εκπρόσωποι του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, όπως επίσης και οι πρόεδροι ή διευθυντές των Σωματείων ΑΕΚ, ΑΕΛ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ΟΜΟΝΟΙΑ. Το παρών τους καλούνται να δώσουν εξάλλου οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές των Σταδίων ΓΣΠ, ΤΣΙΡΕΙΟ και Αντώνης Παπαδόπουλος,εκπρόσωποι του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, του Συνδέσμου Διαιτητών και των Συνδέσμων Φιλάθλων των Σωματείων ΑΕΚ, ΑΕΛ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ και ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σημειώνεται όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα του REPORTER, τα κόμματα βλέπουν με θετικό μάτι ενδεχόμενες αλλαγές στο νόμο, οι οποίες θα βοηθήσουν για επιστροφή των οργανωμένων στα γήπεδα.

Η κυριότερη αλλαγή που προωθείται, είναι να εκδίδεται κάρτα μέλους από τις ομάδες, αντί κάρτα φιλάθλου από τον ΚΟΑ, με τις ομάδες να είναι υπεύθυνες να τηρούν μητρώο για τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κυβερνών κόμμα, το οποίο επί ημερών Ιωνά Νικολάου πέρασε το νόμο για τη δημιουργία κάρτας φιλάθλου βλέπει θετικά την τροποποίηση του, ωστόσο θα αναμένει τη στάση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία ενδεχομένως να εκφράσει τη διαφωνία της με την συγκεκριμένη τροποποίηση.

Από την άλλη, το ΑΚΕΛ, δεν έχει συζητήσει ακόμα το θέμα, ωστόσο ήταν πάγια η θέση του κόμματος κατά της δημιουργίας κάρτας φιλάθλου, κάτι που σημαίνει πως σε μια ενδεχόμενη τροποποίηση το πιο πιθανό είναι να μην φέρει ένσταση.

Από πλευράς του ΔΗΚΟ τηρούν στάση αναμονής, ενώ θετική είναι και η άποψη της ΕΔΕΚ, αφού την πρόταση κατέθεσε βουλευτής του κόμματος.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, το ΕΛΑΜ τάσσεται υπέρ, όπως επίσης και η ΔΗΠΑ και οι Οικολόγοι. Με βάση λοιπόν την στάση των κομμάτων φαίνεται ξεκάθαρα μια ροπή προς τροποποίηση του νόμους, όμως αυτό θα ξεκαθαρίσει κατά τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή Νομικών, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ενημερώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την πρόταση του κ. Ευσταθίου, η οποία δεν έχει ακόμη μελετηθεί, ωστόσο θα το πράξει τις επόμενες ημέρες, ώστε να εκφράσει την άποψή της ενώπιον της Επιτροπής Νομικών, με την άποψή της να θεωρείται κλειδί στην όλη υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας