Έτοιμη να εργαστεί για συμπλεγματοποιήσεις στην Τ.Α. η Ένωση Κοινοτήτων

Την ετοιμότητά της να εργαστεί για συμπλεγματοποίηση εκφράζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Κοινοτήτων η οποία χαιρετίζει την ψήφιση των νομοσχεδίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «παρ' όλες τις ανησυχίες και ενδοιασμούς της».

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι με την ψήφιση του νέου νομικού πλαισίου, 63 κοινότητες μετατρέπονται σε δημοτικά διαμερίσματα δήμων, "παρά την εκφρασμένη από τα κοινοτικά τους συμβούλια διαφωνία και χωρίς να προηγηθούν απαραίτητες μελέτες ή μετά από διαβούλευση με τις επηρεαζόμενες τοπικές αρχές".

Σημειώνει επίσης ότι το νέο νομικό πλαίσιο για τις κοινότητες δεν παρέχει την απαιτούμενη διοικητική αυτοτέλεια, ούτε καθορίζει το ύψος των οικονομικών πόρων που θα διαθέτει το Κράτος προς τις κοινότητες.

Η Ένωση θεωρεί ότι  το επόμενο διάστημα θα πρέπει να διορθωθούν τα σημεία αυτά με τρόπο που να εξυπηρετούνται οι στόχοι της μεταρρύθμισης, δηλαδή, καλύτερες υπηρεσίες προς τους κατοίκους με χαμηλότερο κόστος και οι αποφάσεις να λαμβάνονται όσο πιο κοντά γίνεται στους κατοίκους.

"Σε κάθε περίπτωση η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου εκφράζει την ετοιμότητα της να εργαστεί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους την επόμενη περίοδο για να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε οι κοινότητες μας μετά από τη συμπλεγματοποίηση να προετοιμαστούν κατάλληλα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με επάρκεια εντός του νέου νομικού πλαισίου", αναφέρει.

Εξαγγέλλει επίσης σειρά συναντήσεων και ενεργειών για την ενημέρωση των κοινοταρχών και των μελών των κοινοτικών συμβουλίων για τις αλλαγές που έγιναν στον περί Κοινοτήτων Νόμο και πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστεί ότι τα συμπλέγματα των κοινοτήτων θα είναι σε θέση να παρέχουν στους κατοίκους των περιοχών τους  υπηρεσίες ανάλογες με αυτές που θα παρέχονται και στις  δημαρχούμενες περιοχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων