Κάλεσε την ΟΕΛΜΕΚ σε διάλογο ο Χατζηπαντέλα-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»

Την πλήρη υποστήριξη του για το μέτρο Test to stay επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος δήλωσε πως το ποσοστό θετικότητας επαφών στα σχολεία είναι 1,13% και ότι από τα 6.320 Test to stay που γίνονται καθημερινά, μόνο τα 63 είναι θετικά.  

Την ίδια ώρα εξέφρασε την ελπίδα πως το σημερινό πρώτο βήμα των χαλαρώσεων να είναι το πρώτο βήμα για περισσότερες, που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν πιστά τα μέτρα και τα πρωτόκολλα.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της Επιτροπής Παιδείας στη Βουλή, ο υπουργός κάλεσε την ΟΕΛΜΕΚ να καθίσει στο τραπέζι για διάλογο, σε μια προσπάθεια όπως είπε να επιλυθούν οποιαδήποτε προβλήματα. 

Όπως είπε «από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Υγείας πήρε αυτή τη δύσκολη απόφαση για να εφαρμοστεί αυτό το τεστ στα σχολεία, ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές μας να πηγαίνουν στα σχολεία. Τη συγκεκριμένη στιγμή, περισσότεροι από έξι χιλιάδες μαθητές πηγαίνουν στα σχολεία λόγω αυτού του τεστ. Ο μέσος όρος θετικότητας των επαφών, από τις 5 μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου είναι 1,13%, άρα ένα πολύ μικρός αριθμός σε σύγκριση με τις επαφές κρουσμάτων σε άλλους κλάδους και τομείς οικονομίας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή ανέφερε ότι όλα τα προβλήματα τα λύνουμε με διάλογο και σωστή επικοινωνία. Είμαστε στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και σε αυτή την περίπτωση των συντεχνιών των εκπαιδευτικών οργανώσεων, των γονέων, να έρθουν στο γραφείο του Υπουργείου Υγείας και μαζί με διάλογο να λύσουμε οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν. Είναι διαφορετικό η ΟΕΛΜΕΚ να λέει ότι θέλουν τα σχολεία να είναι ανοιχτά, αλλά χωρίς να ενημερώσει εκ το πρότερων του Υπουργείο να εκδίδει ανακοινώσεις και να ενημερώνει ότι υπάρχουν προβλήματα για το Test to stay. Αυτά τα προβλήματα φίλοι της ΟΕΛΜΕΚ θα λυθούν με διάλογο και όχι από δηλώσεις».

Σε ερώτηση εάν τα κρούσματα είναι αυξημένα στα σχολεία ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα είπε ότι «οι μετρήσει δείχνουν ότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι μειωμένα. Θέλω να αναφέρω ότι το ποσοστό θετικότητας τω επαφών είναι μόνο 1,13 %. Θα το πω σε αριθμούς για να καταλάβει ο κόσμος. Από τα 6.320 Test to stay που γίνονται κάθε μέρα, μόνο τα 63 είναι θετικά. Άρα, 6.320 είναι στα σχολεία, αντί να είναι στο σπίτι τους. Νομίζω ότι οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, εάν αυτό το τεστ βοηθάει να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία ή όχι».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπήρξαν οποιαδήποτε προβλήματα σήμερα που ήταν η πρώτη ημέρα διενέργειας rapid test στα νηπιαγωγεία ο υπουργός Υγείας είπε ότι «υπάρχουν κάποια προβλήματα, δεν έχω ενημερωθεί εκτενώς. Όταν εφαρμόζουμε νέα μέτρα που δεν τα είχαμε προηγουμένως, είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα».   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βήμα προς στην κανονικότητα, σε ισχύ οι χαλαρώσεις-Ανακοινώνονται τα πρωτόκολλα

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις