Εξετάζει Υπ. Παιδείας και Υπ. Υγείας για τετράμηνα και μέτρα η Επιτροπή Παιδείας

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα αποτελέσματα των εξετάσεων τετραμήνων. Σύμφωνα με τον Προεδρεύων της Επιτροπής Χρύσανθο Σαββίδη με σύμφωνη απόφαση όλων των μελών της Επιτροπής, θα κληθούν τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας για διαβούλευση γύρω από το θέμα.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, θα ασχοληθεί με το θέμα των εξετάσεων των τετραμήνων και των αποτελεσμάτων του, όπως επίσης και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία, λόγω της πανδημίας.

Οι εξετάσεις τετραμήνων διενεργήθηκαν φέτος για πρώτη φορά σε όλες τις τάξεις των λυκείων και τεχνικών σχολών της χώρας. Η χαμηλή επίδοση των μαθητών στις εξετάσεις προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πλευράς οργανωμένων γονέων, οι οποίοι ανησυχούν για την αξιολόγηση των μαθητών που διεκδικούν φέτος θέσεις σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία ο Προεδρεύων της Επιτροπής Παιδείας και Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, εξήγησε ότι «έχοντας αφουγκραστεί τις ανησυχίες όλων των εμπλεκομένων, γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, η Επιτροπή ζήτησε ενημέρωση για το πως έχει υιοθετηθεί ο θεσμός των εξετάσεων τετραμήνων, ποια ήταν τα αποτελέσματα και κατά πόσο έχουν επιτευχθεί οι στόχοι».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις και αν μπορούν να γίνουν βελτιώσεις στη διαδικασία διενέργειας των εξετάσεων. «Θα επιδιώξουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που απασχολεί τους μαθητές, αυτή τη δεδομένη στιγμή», είπε.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, έκανε λόγο για καταιγισμό παραπόνων από γονείς μαθητών, που εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα αποτελέσματα των εξετάσεων τετραμήνων, λέγοντας ότι δεν ήταν έκπληξη «η θυματοποίηση χιλιάδων παιδιών», μέσω των εξετάσεων.

«Είχαμε προειδοποιήσει, όχι μόνο για το άστοχο του θεσμού, αλλά και για το γεγονός ότι ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας, με τα κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τις απουσίες παιδιών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία, η επιμονή και ο ετσιθελισμός του Υπουργείου, να διενεργηθούν οι εξετάσεις, όταν όλοι οι άλλοι, εκτός από τον Υπουργό και τον ΔΗΣΥ, διαφωνούσαν, θα οδηγούσε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα», ανέφερε και μίλησε για σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον των παιδιών που με το απολυτήριό τους διεκδικούν θέση σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση