Ρίχνει το μπαλάκι στους επιστήμονες για χαλαρώσεις ο Χατζηπαντέλας

Οι πιθανές χαλαρώσεις στους περιορισμούς θα εξαρτηθούν από την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος ανέφερε ότι η κατάσταση με τον αριθμό των κρουσμάτων και την μείωση στις νοσηλείες αυτή την στιγμή σταθεροποιείται, ενώ οι επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Ερωτηθείς αν θα ληφθούν αποφάσεις για χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα, ο Υπουργός είπε πως «την Τρίτη θα αποφασιστεί μετά που θα βρεθώ με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή. Δεν έχουμε υπόψη μας κάτι τώρα. Θα περιμένουμε μέχρι την Τρίτη. Αρκετά μπορούν να αλλάξουν με τον κορωνοϊό, θα δούμε πώς θα πάνε τα κρούσματα, οι νοσηλείες και αναλόγως θα αποφασίσουμε».

Σίγουρα, σημείωσε θα υπάρξουν εισηγήσεις από τους επιστήμονες για χαλαρώσεις. Ο στόχος, ανέφερε, είναι να συνεδριάσουμε την Τρίτη στις 7.45 το πρωί πριν το Υπουργικό και μετά να πάω στο Υπουργικό στις 10.00.

Σε ερώτηση αν μπορούμε να ελπίζουμε για το τέλος της πανδημίας την Άνοιξη, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως «κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό».

Σε σχέση με την παρούσα περίοδο που διανύουμε, ο Υπουργός ανέφερε ότι «είναι καλή η κατάσταση στην χώρα μας, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και πρέπει να μελετούμε οποιαδήποτε ευρήματα πολύ προσεκτικά».

Επεσήμανε ότι «πάμε πολύ καλά», προσθέτοντας ότι «χθες οι νοσηλείες μειώθηκαν κάτω από τις 200, περιμένουμε να δούμε και τις επόμενες ημέρες και αναλόγως θα αποφασίσουμε».

Θεωρούμε, συνέχισε, ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει περαιτέρω μείωση, αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Σε σχέση με το μέτρο "test to stay", είπε πως «είναι επιτυχημένο κι αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς και τα τεστ που γίνονται κάθε μέρα. Πάει στην Εθνική Φρουρά και σύντομα στα νοσηλευτήρια μας».

Σε παρατήρηση ότι καταγράφονται πολλοί θάνατοι από κορωνοϊό και μέσα στον Φεβρουάριο, ο Υπουργός ανέφερε ότι «είναι παγκόσμιο φαινόμενο η αύξηση των θανάτων, είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και κάνουμε μια τελευταία έκκληση στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν για να μην καταλήξουν στα νοσοκομεία».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς είπε πως δεν έχουν σταλώσει και ότι υπάρχει μια αύξηση έχουμε περίπου 3 χιλιάδες εμβολιασμούς την μέρα. Πρόκειται, σημείωσε για ένα αριθμό ικανοποιητικό με τα δεδομένα που έχουμε.

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ο κόσμος να τηρεί τα μέτρα του Υπουργείου, να κάνει τεστ συχνά και να μην υπάρξει εφησυχασμός», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας