Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα στις 22:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης.   

Η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλό βαρομετρικό το οποίο κινείται ανατολικά, θα αρχίσει να επηρεάζει το νησί από την Τρίτη το βράδυ.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, και στα δυτικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, και τοπικά, στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά, μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά, στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, και τοπικά, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά και τα νότια και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, ισχυροί, 5 μποφόρ, ενώ αργότερα, στα δυτικά και τα βόρεια, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη, ενώ αργότερα στα δυτικά και τα βόρεια, τοπικά, μέχρι κυματώδης.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Την Πέμπτη ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο τοπικών βροχών, για να καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη ενώ από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή άνοδος, κυρίως στα παράλια και τα ορεινά. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 73 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας