Μεγάλες συρροές κρουσμάτων σε σχολεία καταγγέλλει η ΟΕΛΜΕΚ-Ζητά αναστολή του test to stay

Μεγάλες αλυσίδες κρουσμάτων, σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, μετά την εφαρμογή του Test to stay καταγγέλλει η ΟΕΛΜΕΚ, ζητώντας εκ νέου την αναστολή του μέτρου. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πριν από την εφαρμογή του μέτρου «test to stay», η ΟΕΛΜΕΚ είχε επισημάνει τους κινδύνους διασποράς του covid 19 και νόσησης μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού εντός των σχολείων, καθώς επίσης και τα λειτουργικά προβλήματα και την αναστάτωση που θα επέφερε.

«Δυστυχώς, η ενημέρωση που λαμβάνει η Οργάνωσή μας από τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας, αφού μετά την εφαρμογή του μέτρου άρχισαν να παρουσιάζονται μεγάλες αλυσίδες κρουσμάτων σε σχολικές μονάδες που δεν υπήρχαν το τελευταίο διάστημα πριν την υλοποίησή του, ενώ παραμένουν τα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα (π.χ. ελλειμματικό προσωπικό στα συνεργεία, μη προσέλευση των συνεργείων), με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία».

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω δεδομένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, η ΟΕΛΜΕΚ ζητά άμεσα συνάντηση με τους αρμοδίους και τους επιδημιολόγους που εισηγήθηκαν και ενέκριναν το μέτρο, για αξιολόγηση της κατάστασης, πλήρη ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα και ενδεχομένως της αναστολής του μέτρου, προτού προκαλέσει μεγαλύτερη διασπορά.

«Τέλος, υπογραμμίζουμε ότι στόχος μας εξακολουθεί να είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά. Τονίζουμε ότι πριν από την εφαρμογή του μέτρου, κανένα σχολείο ή τμήμα Μέσης Εκπαίδευσης δεν ήταν κλειστό. Από την εφαρμογή του μέτρου και μετά, με την αύξηση κρουσμάτων και στενών επαφών που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, ο κίνδυνος αυτός φαίνεται δυστυχώς να αυξάνεται», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμφιβολίες εκφράζουν οι γονείς για την επιτυχία της στάσης εργασίας της ΠΟΕΔ

Δειτε Επισης

Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια