«Έξυπνες» κάμερες σε Στασικράτους και Μακαρίου-Τι θα καταγράφουν

Ο Δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο του έργου «Έξυπνης Πόλης», έχει εγκαταστήσει κάμερες τελευταίας τεχνολογίας επί των οδών Κυριάκου Μάτση, Στασικράτους και Μακαρίου, συνδεδεμένες με το Κέντρο Δεδομένων του Δήμου Λευκωσίας. Οι λειτουργίες που εξυπηρετούν είναι η καταμέτρηση πεζών και οχημάτων, η μέτρηση του μέσου όρου ταχύτητας, καθώς και η αποτροπή βανδαλισμών στους πρόσφατα αναπλασμένες περιοχές της πόλης μας.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Λευκωσίας. Τα στοιχεία που συλλέγονται δεν εμπίπτουν σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων, και φυλάσσονται εντός πολύ συγκεκριμένου πλαισίου διότι αξιοποιούνται για στατιστικούς λόγους, στο πλαίσιο της τεκμηρίωσης ποσοτικών στόχων που τίθενται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρηματοδότηση των έργων.

Οι κάμερες τη δεδομένη στιγμή είναι ανενεργές, καθώς βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης η διαδικασία εγκατάστασης και παραμετροποίησής τους, σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα και τις κανονιστικές διατάξεις της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων καθώς και των όσων προβλέπει και ο Γενικός Κανονισμός για την Επεξεργασία Δεδομένων (GDPR). Παράλληλα, αναμένονται εφαρμοστικές αποφάσεις που σχετίζονται με την επίβλεψη της κυκλοφορίας από αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Ο Δήμος Λευκωσίας επιδεικνύοντας πάντα ευαισθησία για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του GDPR, έχει καταθέσει ήδη ολοκληρωμένη μελέτη σε συνεργασία με το αρμόδιο δικηγορικό γραφείο για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων (DPO).

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, τότε και μόνον θα δοθεί η εντολή για εκκίνηση της λειτουργίας των καμερών, ενώ παράλληλα θα εγκατασταθούν και σχετικές σημάνσεις ενημέρωσης των πολιτών καθώς και του πλαισίου χρήσης των καμερών που προαναφέρθηκε.    

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις