Συνοφρυωμένοι και ανήσυχοι οι γονείς για τα τετράμηνα, καταγράφουν προβλήματα

Αυλαία έριξαν οι εξετάσεις του πρώτου τετραμήνου, αφού από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα η διδακτική περίοδος για το δεύτερο τετράμηνο, ωστόσο τα δεδομένα που έχουν μπροστά τους οι εμπλεκόμενοι φορείς τους προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό. Από τη μία οι γονείς, που επιμένουν στη θέση τους και ζητούν την αναστολή των εν λόγω εξετάσεων για το Β’ τετράμηνο και μόνο για τους τελειόφοιτους των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών και από την άλλη οι καθηγητές, που αν και ακόμη αναμένουν την επιστροφή των γραπτών και την καταγραφή της συνολικής εικόνας, για να τοποθετηθούν.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι γονείς εντείνουν τις ανησυχίες τους, καθώς κάνουν λόγο για απογοητευτικά αποτελέσματα, αλλά και διαφορά στη δυσκολία των γραπτών, με τους ίδιους να τονίζουν ότι αυτές οι πρόωρες ενδείξεις ενισχύουν τις θέσεις τους, όσον αφορά στην εφαρμογή τριών εξετάσεων μέσα σε πέντε μήνες, για τους τελειόφοιτους.

«Εμείς είχαμε δηλώσει από το καλοκαίρι ότι δεν θέλαμε τις τρεις εξετάσεις για τη Γ’ τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και δυστυχώς τώρα επαληθεύονται οι ανησυχίες μας. Εμείς λέγαμε ότι θα είχαμε τελειόφοιτους τριών διαφορετικών ταχυτήτων και μαθητές που θα εξετάζονται σε δοκίμια επιπέδου Παγκυπρίων», υπέδειξε στον REPORTER ο πρόεδρος των οργανωμένων γονέων, Χαράλαμπος Διονυσίου.

Οι γονείς παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι και για το γεγονός ότι υπάρχουν μαθητές που έχασαν και την πρώτη και τη δεύτερη σειρά εξετάσεων, λόγω του κορωνοϊού.

«Δεν ξέρουμε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα υπάρξει άλλη σειρά εξετάσεων ή όχι; Πώς θα βαθμολογηθούν αυτοί οι μαθητές; Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να μας ενημερώσει και πρέπει να μας ενημερώσει και για το επόμενο τετράμηνο. Τι θα γίνει αν παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο τότε; Δεν θα περιμένουμε μέχρι τον Μάιο, τώρα πρέπει να μας ενημερώσει, οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν. Δεν θα δεχθούμε άλλη θυματοποίηση των παιδιών».

Την ίδια ώρα, ένας αναβρασμός επικρατεί ανάμεσα σε μαθητές και γονείς, αφού φαίνεται ότι υπάρχει μία διαρροή των πρώτων αποτελεσμάτων των εξετάσεων. «Επικρατεί αλαλούμ. Έχουμε αναφορές ότι κάποιοι καθηγητές διέρρευσαν ότι ο μέσος όρος σε κάποια μαθήματα είναι κάτω του δέκα. Οι μαθητές ανησυχούν, ειδικά οι τελειόφοιτοι που θέλουν να περάσουν σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό, που βλέπουν τη γενική τους βαθμολογία. Το ίδιο και για τους μαθητές της Β’ Λυκείου, επειδή υπάρχουν πανεπιστήμια που το βλέπουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση ο Προδρόμου για τα τετράμηνα-«Δεν γίνεται να ξεκινά ξανά η ίδια συζήτηση»

Εξετάζουν τα αποτελέσματα και τοποθετούνται οι καθηγητές

Από πλευράς τους και οι καθηγητές θα επανεξετάσουν τα αποτελέσματα και την ολοκληρωμένη εικόνα, όπως έχει καταγραφεί μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν. Την ίδια ώρα έχουν ενώπιον τους ήδη κάποια παράπονα, όσον αφορά κυρίως στο βαθμό δυσκολίας των δοκιμίων.

«Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που ανέφεραν κάποιοι μαθητές και καθηγητές και φαίνεται ότι σε κάποια γραπτά ήταν αυξημένος ο βαθμός δυσκολίας και να χρειαζόταν περισσότερος χρόνος, από αυτό που είχε δοθεί. Για να συγκριθούν αυτά, θα πρέπει να συγκριθούν με τα διαγωνίσματα στην τάξη. Όμως, για τους περισσότερους μαθητές, φαίνεται ότι τα δοκίμια ήταν στα ίδια επίπεδα, με τα διαγωνίσματα που έγραφαν στην τάξη», εξήγησε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.

Μάλιστα, ο βαθμός δυσκολίας, αλλά και ο χρόνος που θα δινόταν στους μαθητές για επίλυση των γραπτών, ήταν ένα από τα ζητήματα που έθεσε η οργάνωση των καθηγητών ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας.

«Ζητήσαμε τα δοκίμια να ήταν με τέτοιο τρόπο διαβαθμισμένα, ώστε να μπορούσαν να ανταποκρίνονται στους μαθητές μας και να είχαν τον κατάλληλο χρόνο, για να μπορέσουν να τα επιλύσουν. Θα περιμένουμε ακόμη λίγες ημέρες και θα καταγράφουμε τα δεδομένα. Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνει μία αξιολόγηση για το πώς πήγαν οι εξετάσεις και τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και θα καταλήξουμε στις θέσεις μας. Τότε θα τις δώσουμε στο Υπουργείο Παιδείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνάζουν για τα τετράμηνα οι γονείς, καταγγέλλουν στρεβλώσεις στη Β' σειρά των εξετάσεων

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο