Αυτός είναι ο τύπος οχημάτων που προτιμούν οι Κύπριοι-Η σύγκριση με Ευρώπη

Κλήση προς τα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα φαίνεται να έχουν οι Κύπριοι, έναντι των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, που είναι τα πλείστα που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα στους κυπριακούς δρόμους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της ΕΤΕπ για το Κλίμα 2021-2022, το 85% των Κυπρίων δηλώνει ότι θα επιλέξει είτε υβριδικό είτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο την επόμενη φορά που θα αγοράσει όχημα, ενώ μόλις το 15% εξακολουθεί να προτιμά βενζινοκίνητο ή ντιζελοκίνητο αυτοκίνητο.

Όπως διαφαίνεται και από τα αποτελέσματα της έρευνας, στην ερώτηση σχετικά με μελλοντική αγορά αυτοκινήτου, το 85% των Κυπρίων δηλώνουν ότι θα αγοράσουν είτε υβριδικό είτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό το ποσοστό είναι 70 μονάδες υψηλότερο από το ποσοστό των Κυπρίων που δηλώνουν ότι θα αγόραζαν ντιζελοκίνητο ή βενζινοκίνητο όχημα (15%). Ειδικότερα, το 51% θα αγόραζε υβριδικό όχημα και το 34% θα επέλεγε ηλεκτρικό όχημα.

Παράλληλα, οι Κύπριοι ηλικίας 30-64 ετών ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να αγοράσουν υβριδικό αυτοκίνητο (57%), ενώ οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών κυρίως τείνουν να επιλέξουν ηλεκτρικό όχημα (40%). Οι Κύπριοι φαίνεται ότι τείνουν λιγότερο να επιλέξουν βενζινοκίνητο/ντιζελοκίνητο όχημα: το 24% των νέων θα αγόραζαν αυτόν τον τύπο αυτοκινήτου, ποσοστό 11 μονάδες υψηλότερο από το ποσοστό των συμμετεχόντων ηλικίας 30-64 ετών (13%).

Εντωμεταξύ, το 6% του συνόλου των Κυπρίων δηλώνουν ότι δεν διαθέτουν όχημα επί του παρόντος και ότι δεν σχεδιάζουν να αγοράσουν (επτά μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ).

Καθώς το 85% των Κυπρίων αγοραστών αυτοκινήτου δηλώνουν ότι θα επέλεγαν υβριδικό ή ηλεκτρικό όχημα, φαίνεται ότι οι Κύπριοι τείνουν περισσότερο να στραφούν σε νέες τεχνολογίες αυτοκινήτου συγκριτικά με τους Γερμανούς (52%) και τον συνολικό πληθυσμό της ΕΕ (67%). Ωστόσο, οι Κύπριοι φαίνεται ότι έχουν παρόμοιες προτιμήσεις με τους Έλληνες (το 81% θα επέλεγε υβριδικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο).

Ειδικότερα, οι Κύπριοι αγοραστές αυτοκινήτου φαίνεται ότι τείνουν ιδιαίτερα να επιλέξουν υβριδικό όχημα· το 51% δηλώνει ότι το επόμενο αυτοκίνητό του θα έχει αυτόν τον τύπο κινητήρα. Αυτό το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό των Ελλήνων (41%), των Γερμανών (29%) και τον μέσο όρο της ΕΕ (39%). 

Οι Κύπριοι αγοραστές αυτοκινήτου φαίνεται ότι τείνουν λιγότερο να επιλέξουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο (34%) συγκριτικά με τους Έλληνες (40%). Ωστόσο, αυτό το ποσοστό παραμένει υψηλότερο του ποσοστού των Γερμανών (το 23% δηλώνει ότι θα αγόραζε ηλεκτρικό αυτοκίνητο) και του μέσου όρου της ΕΕ (28%).

Γενικά, οι Ευρωπαίοι αγοραστές αυτοκινήτου τείνουν να προτιμούν τα υβριδικά οχήματα (39%), ενώ τα βενζινοκίνητα ή ντιζελοκίνητα οχήματα βρίσκονται στη δεύτερη θέση (33%) και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην τρίτη (το 28% δηλώνει ότι θα αγόραζε ηλεκτρικό αυτοκίνητο). Ενώ οι Κινέζοι αγοραστές αυτοκινήτου τείνουν περισσότερο από όλους να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο (44%), οι Αμερικανοί θα επέλεγαν πρώτα υβριδικό όχημα (38%), ύστερα βενζινοκίνητο ή ντιζελοκίνητο όχημα (33%) και τέλος ηλεκτρικό αυτοκίνητο (29%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη