Εμβολιάστηκαν οι γονείς του τρίχρονου-«Δεν θα αφήσουμε να κινδυνέψει για μια απερισκεψία»

Θετικά είναι τα νέα για το τρίχρονο παιδάκι, το οποίο δεν ταξίδεψε για τη Γερμανία, αφού οι γονείς του δεν ήταν εμβολιασμένοι. 

Το τρίχρονο παιδάκι, πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αφού χθες το Υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε από το ιατρικό κέντρο πως δεν θα το δεχόταν, αφού οι γονείς του δεν είχαν προχωρήσει σε εμβολιασμό. 

Το παιδάκι, που πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια και νοσηλεύεται στο Μακάριο Νοσοκομείο, θα διακομιζόταν σήμερα με air ambulance, ωστόσο το Υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε από το ιατρικό κέντρο πως δεν θα το δεχόταν τελικά, αφού οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι. 

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, o Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλιά, ανέφερε ότι οι δύο γονείς του τρίχρονου παιδιού, έχουν εμβολιαστεί.

«Το παιδάκι είναι σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στο Παιδιατρικό Τμήμα. Θα καταβάλουμε προσπάθειες για να λυθεί το όλο θέμα. Εμβολιάστηκαν οι γονείς χθες, πρέπει όμως να παρέλθουν ορισμένες μέρες από τον εμβολιασμό, όπως προνοεί η χώρα που θα μεταβούν».

Ο Δρ Ηλία τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε το παιδάκι να κινδυνέψει για μια απερισκεψία των γονέων. Οι γονείς όφειλαν να προφυλάξουν το παιδί τους από τον ιό, γιατί το παιδί ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου».

Σημειώνεται ότι, χθες που προέκυψε το πρόβλημα έγιναν προσπάθειες ώστε το παιδάκι να συνοδευτεί από τρίτο πρόσωπο, που είναι εμβολιασμένο, ωστόσο το ιατρικό κέντρο στη Γερμανία δεν το αποδέχθηκε, αφού το παιδάκι πρέπει να συνοδεύεται από κηδεμόνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακυρώθηκε μεταφορά τρίχρονου παιδιού από Κύπρο λόγω ανεμβολίαστων γονέων

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»