Άνοιξε ο διάλογος για τις χαλαρώσεις-Οι πρώτες σκέψεις στο τραπέζι

Στα επιδημιολογικά δεδομένα και σε συζητήσεις για πιθανή χαλάρωση των μέτρων, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος δήλωσε πως οι επιδημιολόγοι συμφώνησαν ομόφωνα ότι θα εξεταστεί χαλάρωση μέτρων στην επόμενη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου.  

«Τα μέτρα που έχουν συζητηθεί τις προηγούμενες μέρες είναι παιδιά 12-17 ετών που δεν είναι εμβολιασμένα να τους δοθεί η ευκαιρία να πηγαίνουν σε καφετέριες ή εστιατόρια με την επίδειξη rapid test ή SafePass, να δούμε αν θα πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό σε γάμους και βαπτίσεις, και να εξετάσουμε αν πρέπει να επιτραπεί ξανά ο χορός». Αυτές οι πιθανές χαλαρώσεις θα εξαρτηθούν από τον αριθμό κρουσμάτων αλλά και από τις νοσηλείες, βάσει των αναφορών του ΟΚΥπΥ, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακυρώθηκε μεταφορά τρίχρονου παιδιού από Κύπρο λόγω ανεμβολίαστων γονέων

Σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου “test to stay”, ο υπουργός δήλωσε, «θέλω να αναφέρω ότι περισσότερα από δύο χιλιάδες παιδιά σήμερα, που έχουν κάνει το τεστ και είναι αρνητικά, είναι αυτή τη στιγμή στις τάξεις αντί να είναι στα σπίτια τους. Την ίδια στιγμή οι γονείς τους αντί να είναι στα σπίτια τους και να προσέχουν τα παιδιά τους, είναι στις εργασίες τους. Ο στόχος μας τα παιδιά να είναι στα σχολεία φαίνεται να επιτεύχθηκε. Υπάρχουν κάποια προβλήματα όπως είναι φυσιολογικό, και θα τα δούμε στη σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα». Η διαβούλευση με Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΟΚΥπΥ για επέκταση του “test to stay” σε αυτά τα σώματα θα ξεκινήσει άμεσα, όπως ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό θανάτων και post COVID ασθενών, ο κ. Χατζηπαντέλα δήλωσε πως το μήνυμα του Υπουργείου Υγείας στους πολίτες είναι να εμβολιαστούν. «Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους είναι άτομα ανεμβολίαστα, και δυστυχώς έχουμε αυτή την κατάληξη. Αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα μας είναι τέταρτη χαμηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στους θανάτους. Έχουμε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας και αυτό είναι πολύ σημαντικό.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντοπίστηκαν 28 κρούσματα από το test to stay

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ